EN AV TRE: Thor Hushovd er den eneste av disse tre som har blitt sendt til Frankrike for å dekke Tour de France for TV 2. Dag Otto Lauritzen og Marius Skjelbæk må følge sykkelrittet gjennom TV-skjermen. Foto: Anna Torp Kvasjord

Hushovd blir hentet med privatfly ved koronautbrudd

Thor Hushovd er en av fem som TV 2 har sendt til å dekke Tour de France i Frankrike. Skulle det bryte ut koronasmitte flys de hjem i chartret legefly.

Det melder VG.

– Vi har forsøkt å ta høyde for det meste. Det inkluderer såkalt medisinsk evakuering. Da vil det komme et legefly og hente ut medarbeidere. Slikt koster skjorta, og det blir ikke julebord på TV 2-sporten de neste ti årene dersom noen blir syke, sier sportsredaktør i TV 2, Vegard Jansen Hagen, til avisen.

Mens TV 2 vanligvis har et voldsomt team til stede gjennom sykkelrittet, er det i år kun to reportere og to fotografer, i tillegg til ekspert Thor Hushovd, som dekker Tour de France fra felt.

De har delt seg i to grupper, for å unngå at alle må sendes hjem dersom én pådrar seg smitte.

TV 2 og VG er de eneste norske mediene som er til stede i Frankrike.

– Det er et sirkus som de har bestemt at skal rulle videre. Journalister har jobb som innebærer å følge med på hvordan det utarter, og eventuelt til hvilken pris. Det er journalistisk interessant å dekke arrangementet. Det vil garantert få følger for hvordan andre arrangementer vil bli avholdt i fremtiden. Journalistisk har det aldri vært mer interessant og relevant å være til stede. Da er det en riktig vurdering, selv om redaktøren i meg har en klump i magen når vi sender folk nedover, forteller Jansen Hagen til VG,

Dag Otto Lauritzen er ikke blant TV 2s team som følger Tour de France i år.

Sykkelrittet, som vanligvis arrangeres i juli, er i år altså flyttet fram. Siste dag er etter planen 20. september.

Lauritzen har deltatt i Tour de France åtte ganger som syklist, og har dekket rittet 19 ganger som utegående reporter.

Nå er han opptatt med innspillingen av den nye sesongen av Kompani Lauritzen. Det gjorde ham uaktuell til å dekke verdens største sykkelritt.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Det er spesielt og egentlig litt trist. Jeg skulle gjerne vært i Frankrike, men jeg føler at Kompani Lauritzen ble en viss suksess, og da kunne vi ikke endre planene som var lagt, sier Lauritzen til VG.