Dyktig: Henning Lillejord er en dyktig trener som har fått frem mange gode boksere. Blant annet har han vært en viktig mann for Jamshid Nazari, som de siste årene har vært proffbokser.

Henning får spesiell utmerkelse i Sverige

Henning Lillejord har betydd mye for Grimstad bokseklubb i en årrekke, men han har også betydd mye for norsk boksesport generelt. Nå har han fått en gjev utmerkelse.

King of the ring har innlemmet han i deres «King of the ring Hall of Fame».

På sin Facebook-side skriver de følgende om Henning Lillejord: «Herr Henning Lillejord fra Grimstad bokseklubb kom til King of the ring 2012 og 2013 med Glodi Eneste. Svært få trenere har kunnet skape boksere på det nivået, som har tatt to belter på en av verdens største bokseturneringer. Men Glodi Eneste var den første som kunne gjøre det, og det er åpenbart at herr Henning Lillejord var mesteren bak. Henning har alltid vært en høflig og velutdannet trener, en ekte gentleman. Herr Lillejord har alltid gjort et profesjonelt inntrykk og har alltid oppført seg som en gentleman på turneringene våre», skriver de videre.

Flink: Henning Lillejord er av mange i boksemiljøet ansett for å være en av landets beste trenere. Nå har han fått en spesiell utmerkelse av arrangøren av en av verdens største bokseturneringer.

Får prisen senere

King of the ring er en av verdens største bokseturneringer, og holder til I Sverige. Lillejord har reist på denne turneringen siden oppstarten i 2012, og hatt med seg både boksere fra Grimstad, fra Sør-vest-regionen, og også landslagsboksere.

King of the ring skriver på sin Facebook-side at i løpet av årene har mange fantastiske mennesker passert dørene til King of the ring, og de vil derfor nå hedre noen utvalgte som har gjort inntrykk under turneringene, med at de blir en del av deres Hall of fame. Dette kan være idrettsutøvere, trenere, dommere, journalister, ikke-deltakere og så videre. En egen jury har funnet de som fortjener å komme på deres Hall of fame-liste, og en av dem er altså Henning Lillejord.

– Jeg har jo hatt ansvaret for Team Sørvest og vært en del av landslagssatsinga, og så har jeg vært der med masse boksere fra Grimstad i mange år. Vi har vært i en eller annen finale nesten hvert eneste år, så kanskje er det det de har bitt seg merke i. Det er selvsagt stas å få en slik anerkjennelse som jeg nå har fått, selv om jeg ikke akkurat føler at noe er så annerledes. Men det er blant annet en russer og en engelskmann som har fått denne utmerkelsen før meg, så det er jo litt stas å bli sammenlignet med folk fra de større nasjonene da, sier Lillejord.

Han fikk en telefon om utmerkelsen for en tid tilbake, og vil senere motta en pris, når verden har blitt litt mer normal.

Mindre aktivitet

Henning Lillejord har vært trener og ildsjel i Grimstad bokseklubb i en årrekke, og han har også vært trener for Team Sørvest, og også vært delaktig på landslaget. Nå har det vært lite aktivitet den siste tiden som følge av pandemien.

– Vi har det på samme måte som alle andre, vi får ikke trent og konkurrert som vi burde ha gjort. De yngre under 20 år trener jo, men ikke de over 20. De har trent mye for seg selv, og vi ser at det dessverre er mye frafall i denne aldersgruppa. Så har vi noen proffboksere som trener her som Jamshid Nazari, sier Lillejord.

Han gleder seg til landet åpner mer opp, til alt normaliserer seg igjen, og til store deler av hverdagen hans igjen kan dreie seg om boksing.

– Jeg savner det, men det har ført til at jeg har fått mer tid til andre ting. Jeg har fått stelt mer hjemme, og gjort litt ting jeg kanskje har forsaket litt. Men jeg gleder meg til alt normaliserer seg igjen, det gjør hele klubben, sier han.