Spiss: Juan Pablo Ferreira Sastre med kallenavnet Pibe er Jervs nye spiss. Argentineren har spansk pass, og kommer fra spill på Gibraltar. Foto: FK Jerv

Han er Jervs nye angrepsvåpen

Juan Pablo Ferreira Sastre er spilleren Arne Sandstø håper kan være en sårt tiltrengt bakromstrussel.

Som Adressa meldte lørdag har Jerv sikret seg en ny spiss etter å ha jaktet offensive forsterkninger en stund. Det er den 32 år gamle spansk-argentineren Juan Pablo Ferreira Sastre som nå er signert. Han kommer fra spill på Gibraltar, og har signert en kontrakt på halvannet år med Jerv.

Sastre går under kallenavnet «Pibe», som er et vanlig kallenavn på fotballspillere i Argentina. Det betyr «gutt», eller «kid» på engelsk.

Tror på mange målpoeng

Trener Arne Sandstø håper Sastre skal være den siste manglende brikken i Jervs offensive spill. Sandstø ble obs på Sastre da han briljerte for sitt spanske lag i en treningskamp mot Åsane i Spania mens Jerv var på treningsopphold der. I denne kampen scoret han to mål, og viste prov på farten Sandstø har sett etter.

– Det vi så av Pibe på Marbella, og som vi også har sett mye av han på video og analyser, er det vi har manglet noe av i troppen. Han er en god bakromsspiss med god fart og han avslutter bra med begge bein. Han er i tillegg en rutinert spiller, med både kliniske og kyniske egenskaper, som en spiss skal ha. Pibe vil levere mye målpoeng for oss, sier Sandstø i en pressemelding fra klubben.

Gikk rett i karantene

Argentineren med spansk pass landet på Kjevik for få dager siden, og gikk da rett i en tidagerskarantene i tråd med de gjeldende smittevernreglene. Han kommer nemlig fra spill på Gibraltar, og må derfor trene for seg selv en periode før han kan slutte seg til sine nye lagkamerater for fullt.

– Mine styrker er fart, jeg har stor kapasitet og er god i presspillet og jeg er en god avslutter, er spissens egen beskrivelse av seg selv, ifølge en pressemelding.