Klubbskifte: Lars Kilen er klar for nye utfordringer i Åsane, som spiller i Obos-ligaen. Her med klubbens sportssjef Kåre Ingebrigtsen. Foto: Åsane fotball

Grimstadgutt klar for obosligaklubb

Lars Kilen (24) har imponert for Sotra i 2. divisjon, og nå får han sjansen på nest øverste nivå.

Den offensive midtbanespilleren med en fortid i både Jerv og Arendal har scoret hele 33 mål på 95 kamper for Sotra. Det gode spillet har ikke gått ubemerket hen, og Kilen har nå blitt hentet av obosligaklubben Åsane, hvor han har skrevet under på en kontrakt som holder ham i oransje drakt ut 2024.

– Da Åsane gav meg denne muligheten følte jeg det ble et perfekt steg for meg. Jeg har spilt i Sotra under Renate Blindheim som står for mye av den samme spillestilen. Ut fra det jeg har levert der er jeg klar for Obosligaen, sier han til Åsanes nettside.

Grimstadgutten gleder seg til å ta fatt på hverdagen som Åsane-spiller, hvor han er klar for spill allerede mot KFUM Oslo torsdag.

– Her er det gode fasiliteter både til trening og kamp, og alt er veldig godt tilrettelagt. Det bidrar til at jeg kan ta ytterligere steg som spiller, sier han.

Roser utviklingen

Åsanes sportssjef Kåre Ingebrigtsen peker på flere årsaker til at Kilen har gjort seg interessant.

– Det er flere grunner. Han har utviklet seg godt i Sotra de siste sesongene og er klar for å ta det neste nivået. Lars kan spille i de fleste posisjonene offensivt, og han er målfarlig, sier han til Åsanes nettside.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Den svært erfarne fotballmannen, som har trent både Bodø/Glimt, Rosenborg og Brann, har også mer positivt å si om Kilen.

– Når vi ser på alle skadene vi har hatt i Åsane i år, er det også godt å signere en spiller som «aldri» står over verken treninger eller kamper.

Les også
Grimstadgutt spolerte opprykkdrømmen
Les også
Lars briljerer under første kvinnelige topptrener – nå kan det nedrykksspådde laget rykke opp
Les også
Kilen avsluttet sesongen med scoring