annonse

Gode prestasjoner av langrennsløperne

Nesten pallen
Nesten pallen: Regine Hodne Hørsdal tok en fin 4. plass i distanserennet i klassisk stil lørdag. (Foto: Privat)
Vant
Vant: Marcus Homdrom var overlegen i sin klasse i lørdagens renn i klassisk stil. (Foto: )
Pallen
Pallen: Marcus Homdrom vant både lørdag og søndag. (Foto: )

Imås stilte med ti løpere i helgens KM på Hovden. Flere av dem presterte godt.

Den som presterte aller best var Marcus Homdrom, som ble eneste kretsmester fra Grimstad denne gangen i kretsmesterskapet for Agder og Rogaland. Han tok like godt tittelen både i lørdagens distanserenn i klassisk stil, og søndagens sprintrenn i fristil.

Imås stilte med 10 løpere og Rygene stilte med to løpere i helgens KM.

Lørdag var det ned mot 10 minusgrader da de minste startet sin oppvarming, men sola tittet fram etter hvert og da ble temperaturen mye bedre.

Klassisk distanserenn sto på programmet og flere av de lokale løperne gjorde gode renn.

Stein Tobias Gjulem Njåmo stilte i gutt 12 år og ble nummer 13. Thomas Thorsen stilte i gutter 13 år og ble nummer 5. Begge disse løperne er fra Imås.

Marie Hodne Hørsdal fra Rygene ble nummer sju i jenter 14 år.

I klassen for gutter 15 år stilte Imås med hele fem deltakere. Her ble Thomas Blom nummer 7, Robin Sælen nummer 8, Jan Ronny Abusland Guldbrandsen nummer 9, Aksel Ødegård nummer 15 og en småsyk Ådne Mykland endte på 17. plass.

I klassen for jenter 16 år stilte Imås med Regine Hodne Hørsdal som fikk en fin 4. plass.

I gutter 18 år vant Marcus Homdrom en ganske komfortabel seier. Han var hele 30 sekunder foran nummer 2. I samme klasse ble Rygene-løperen Daniel Hetland nummer 4.

På søndagen hadde været snudd, temperaturen var nå rundt null grader og det regnet, sluddet og snødde om hverandre, så løperne som først ute i prolog hadde ingen lett oppgave med å holde seg varme og tørre fram til finalene startet.

Både Robin Sælen og Thomas Thorsen kastet inn håndkleet etter prologen og meldte avbud til finalen på grunn av sykdom.

Det var et tungt føre å gå i for løperne, men flere hadde gode tider fra prologen og det lå an til å bli noen veldig spennende finaler sett med lokale øyne.

Både Marcus Homdrom og Marie Hodne Hørsdal hadde nest beste tid i prologen i sine klasser, men som alle vet kan alt skje i et finaleheat.

Det ble mange tette oppgjør og harde dueller, for noen endte det med brukket stav og ødelagt løp men for noen gikk det riktig så bra. I finalen i gutter 18 år fikk Marcus Homdrom revansj på løperen fra Bjerkrheim som hadde slått ham i prologen med kun tre tusendeler, og i spurten i finalen slo han til og ble dømt foran i mål med minst mulig margin. Han fikk tiden 2.56,4 mens 2.-plassen fikk tiden 2.56.5. Daniel Hetland ble nummer 6 i den samme finalen.

De som ellers var nærmest en pallplass var Marie og Regine Hodne Hørsdal som begge ble nummer fire i sine finaler.

Gabriel Aslaksen fra Imås deltok i helgen i 10 årsklassen, hvor løperne ikke blir rangert.

Trine Sælen

Imås


Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på gat.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.