Trener: Arne Sandstø er hovedtrener for Jervs A-lag. Foto: Martin Haugen

Forbauset over kritikk: – Derfor det er krig i verden

Jerv-trener Arne Sandstø har aldri opplevd å få kritikk for å holde fotballtrening på en helligdag, og synes det er sørgelig at det skjer etter lagets trening langfredag.

Grimstads eliteserielag har brukt påsken til å forberede seg på treningsfeltet før mandagens hjemmekamp mot Kristiansund på Levermyr.

Langfredag hadde laget trening klokken 11, altså samtidig som gudstjenesten startet i Grimstad kirke noen få hundre meter fra stadion.

Kritisk nabo

Anne Brita Thorød bor like ved stadion, og var langfredag i kirken før hun gikk opp på Levermyr igjen. I et leserinnlegg til Adressa skriver hun at langfredag er en dag til ro og ettertanke, og at det kanskje er den dagen i året der helligdagsfreden tas mest på alvor.

– Stor var derfor min forbauselse da jeg etter langfredagens gudstjeneste kom forbi Levermyr og så og ikke minst hørte at Jervs A-lag hadde lagt trening til gudstjenestetiden. I tillegg til å bryte med loven om helligdagsfred blokkerer altså Jervs ledelse sine spilleres muligheter til å følge en kristen påskefeiring, skriver hun blant annet.

Thorød sitter i Grimstad menighetsråd, men har sendt innlegget som «Jerv-tilhenger og Levermyr-nabo». Hele leserinnlegget finner du her.

Viser til restitusjon mellom økter

Thorød ber i leserinnlegget Jerv-ledelsen forklare valg av treningstid. Adressa har forelagt daglig leder i Jerv Jon Ole Reinhardsen kritikken og spørsmålet, men har i skrivende stund ikke fått en kommentar til saken fra ham.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Til VG uttaler Reinhardsen følgende:

– Folk har lov til å ha forskjellige meninger, og jeg har respekt for hennes mening, men vi må legge til rette for at vi er skal være best mulig rustet for det som kommer. Da trener vi på dagtid for å få rom for flere økter. Det er noe vi må gjøre, sier Reinhardsen.

På spørsmål om de kunne valgt et annet tidspunkt for økten langfredag, svarer den daglige lederen følgende:

– Det kan hende. Men det handler om restitusjon og tid mellom øktene. At det hadde latt seg gjøre, det kan godt hende, men da hadde man ikke gjort det på best mulig måte.

– Aldri opplevd noe sted

Etter Jervs trening påskeaften ble kritikken også forelagt Jerv-trener Arne Sandstø. Han henviser først til klubbens ledelse, før han kommer med følgende kommentar:

– Det er derfor det er krig i verden. Det er noen som lever i sin egen verden. Det er null aksept for mennesker som er annerledes, eller som har en annen legning. Hvor er nestekjærligheten og forståelsen for at noen er annerledes? Det er veldig synd. Jeg har aldri opplevd dette noe sted, og dette er antagelig det eneste stedet det kunne ha skjedd.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Les også
– Kan Jerv-ledelsen forklare sitt valg av treningstid?