Klare: GTIF har med fem jenter på Sørlandslaget som skal konkurrere i nordisk mesterskap til helgen. F.v. Amalie Igland Møretrø, Ida Sannæs, Eline Wiig Eriksen og Victoria Hvidebergsgaard Eggen. Kristine Naro var ikke til stede da bildet ble tatt. Foto: Anna Torp Kvasjord

Får testet seg mot Nordens beste

Til helgen er det nordisk mesterskap i troppsgymnastikk, og ett av lagene der er et sørlandslag, som er godt representert av dyktige jenter fra GTIF.

– Vi er veldig stolte av at fem av jentene på laget kommer fra vår klubb, forteller Anne Kjersti Wiig, som er daglig leder i GTIF (Grimstad Turn og Idrettsforening).

Jentene hun prater om er Kristine Naro, Victoria Hvidebergsgaard Eggen, Eline Wiig Eriksen, Ida Sannæs og Amalie Igland Møretrø.

Samarbeidsprosjekt

I ett år har jentene vært en del av ett samarbeidsprosjekt, der seniorutøvere på Sørlandet har hatt fellesøkter sammen. Det har gitt resultater.

– Jeg tror jeg hadde slutta med turn om vi ikke hadde hatt dette tilbudet. For meg betyr det mye å kunne trene sammen med andre jenter på min egen alder. Det har vært helt supert at klubbene har klart å samarbeide, og at vi kan ha dette felles opplegget, sier Eline Wiig Eriksen. De andre GTIF- jentene nikker enig.

Det er turnklubbene i Kristiansand, Arendal og Grimstad som har gått sammen om samarbeidsprosjektet, og nå er seniorlaget så gode at de altså har kvalifisert seg til nordisk mesterskap, der de i år skal konkurrere for Kristiansands Turnforening.

– I nordisk mesterskap konkurrerer man for et klubblag, vi fikk ikke lov til å kalle oss Team Sørlandet, så da falt valget på Kristiansand som har med flest utøvere på laget, sier Anne Kjersti Wiig.

Utøverne gjør ikke så mye av akkurat det.

Moro: Det er god stemning i troppen før årets nordiske mesterskap. Foto: Anna Torp Kvasjord

God gjennomkjøring

Jentene har visst at de skal til nordisk mesterskap helt siden i sommer, og har trent mye for å være så godt forberedt som mulig. I tillegg til to fellesøkter i uka, har dagene ellers også gått til å trene og forberede seg.

– Det ble en annerledes sommerferie i år for å si det slik, med veldig mye trening, men det har vært veldig moro, forteller jentene, som nå gleder seg til å vise hva de er gode for.

– Vi var jo med i SM (Sørlandsmesterskapet) for en tid tilbake, og da var vi fullt lag, noe vi ikke er på treningene, siden noen av jentene bor andre steder. Det var bra å være hele gjengen samlet og få en skikkelig gjennomkjøring sammen. Det var en bra gjennomkjøring, akkurat slik den skal være. Ingenting var perfekt, men vi fikk gjennomført, og så har vi nå hatt tre uker på oss til å gjøre siste finpussen, sier Grimstad-jentene Victoria Hvidebergsgaard Eggen, Eline Wiig Eriksen, Ida Sannæs og Amalie Igland Møretrø.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Ferskinger

De fleste av jentene på laget er ferskinger i nordisk mesterskap-sammenheng, men noen har litt erfaring. Ida Sannæs var blant annet med i nordisk mesterskap for Arendal i 2015, da laget endte på en sterk 2. plass. Hun deler gjerne sin erfaring med de andre jentene på laget.

– Jeg tror jo selv at jeg har mye å dele med jentene når det gjelder det mentale, og kan hjelpe dem med å ikke bli så nervøse blant annet. Jeg håper i alle fall det, smiler Ida Sannæs.

Troppen: Her er nesten hele troppen samlet. På bildet ser vi (ikke i riktig rekkefølge): Amalie Igland Møretrø, Ida Sannæs, Eline Wiig Eriksen, Victoria Hvidebergsgaard Eggen, Hanne Sødal, Helle Sødal, Camilla Karlsen, Anna Landrud, Margrethe Lauvrak og Tomine Byremo. Juni Josephsen og GTIF-jenta Kristine Naro var ikke til stede da bildet ble tatt. Helt t.v. ser vi trener Stefano Petersen og t.h. trener Patrick Laulo Vesth. Foto: Anna Torp Kvasjord

Årets mesterskap er i Drammen, og det tror jentene kan være en fordel for dem.

– Vi har jo konkurrert i Drammen en del ganger før, og kjenner hallen godt. Det kan helt sikkert ha en betydning, sier de.

Når det kommer til målsettingen til laget, så velger de å være realistiske.

– Det er jo et nordisk mesterskap det her, der det konkurreres for klubblag, og det er en unik opplevelse bare å få være med på. Det er veldig mange gode klubblag der ute, og vi er nok ikke blant favorittene, men vi har et håp om å lage en flott konkurranse, og få ut det beste av det vi har i laget vårt. Får vi ut det skal vi være veldig godt fornøyde, sier trener Stefano Petersen.

– Vi skal i alle fall gjøre vårt beste, og vise at vi fortjener denne plassen. Det blir en unik opplevelse å få være med på dette her, og vi drar uansett med oss denne erfaringen videre, sier jentene, som innrømmer at det kribler litt ekstra nå når det endelig nærmer seg konkurranse.

Heiagjeng både her og der

Sørlandslaget reiser inn til Drammen allerede torsdag. Fredag skal de trene i hallen, og så er selve konkurransen førstkommende lørdag. Der vil man finne masse Grimstad-folk på tribunen.

– Det er mange foreldre som blir med inn til Drammen, og også en del juniorer skal være med. De har ordnet supporter T-skjorter og greier, så det er veldig gøy da, forteller GTIF-jentene.

Og i tillegg åpner klubben opp klubbrommet i Iglandhallen lørdag, hvor man kan stikke innom og følge jentenes konkurranse på storskjerm.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Utrolig gøy at klubben gjør det. Vi håper vi kan inspirere de yngre i klubben, avslutter kvartetten.

– Klart vi må gjøre litt stas på jentene våre, vi er utrolig stolte av dem, og vi håper mange vil komme og se på dem i turnhallen, om de ikke blir med til Drammen da, avslutter Anne Kjersti Wiig. Hun skal selv til Drammen og heie jentene fram.