Spontankonsert: Karsten Bjelland (i forgrunnen) som er på båtferie kjente sin besøkelsestid da Kulturhusets sommerorkester dukket opp i gjestehavna: Peter Haltorp på kontrabass, Johannes Groth på gitar og Oddbjørn Jensen på flugelhorn. Foto: Stian Bringsverd Olsen

Slik stjal Karsten showet i Gjestehavna

Båtturist Karsten Bjelland kjente sin besøkelsestid da Kulturhusets sommerorkester dukket opp i gjestehavna.

– Hvis noen har med instrumenter er det bare å bli med, annonserte Rolf Meyer Tallaksen da Kulturhusets sommerorkester rigget seg opp ved Dampen torsdag ettermiddag.

Karsten Bjelland fra Tysvær lot seg ikke be to ganger.

På flybridgen: Karsten Bjelland sammen med Bjørn M. Apeland, båteier og medforfatter av sangboka «I godt lag» som ble delt ut til orkesteret. Foto: Stian Bringsverd Olsen

Trekkspillmusikk

Allerede før sommerorkesteret er på plass lyder trekkspillmusikk og god stemning fra en av gjestehavnas mange flybridger.

– Vi liker godt å lage litt liv her, forteller Karsten.

– Men vi er tidlig i seng altså, så vi holder ikke folk våkne.

Kulturhusets sommerorkester består for anledningen av Peter Haltop på bass, Johannes Groth på gitar og Oddbjørn Jensen på flugelhorn.

Da Karsten går i land med trekkspillet blir det ekstra liv i orkesteret.

Samspilt: Det var lite som tydet på at dette var første gang Karsten spilte sammen Kulturhusets sommerorkester. Foto: Stian Bringsverd Olsen

– Første gang

Det blir først én låt, deretter en til, og så enda en før Karsten forsvinner inn i båten og kommer ut med egenproduserte sangbøker. Den heter «I godt lag – allsang for sangglade» og deles ut til orkesteret.

– Dette var veldig spontant og moro. Det er første gang noen har kommet med et instrument og blitt med, forteller kulturhusleder Rolf Meyer Tallaksen.

Knoke: Peter Haltorp takker for Karstens bidrag med en klassisk knoke. Foto: Stian Bringsverd Olsen

Han forteller at pop up-konsertene begynte som et koronatiltak.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Kulturhuset tok på seg å lage litt musikalsk liv og røre for Grimstad Min By. Korte pop up-opptredener var en god måte å lage liv på uten å samle for mange mennesker. Med dette promoterer vi også intimkonserten «Jordbær og jazz» som spilles for siste gang fredag kveld.

Sangbøker: Karsten Bjelland (til høyre) deler ut sin egen sangbok til Johannes Groth (til venstre) og Peter Haltorp. Foto: Stian Bringsverd Olsen

Intimkonserten «Jordbær og jazz» foregår med både musikere og publikum på scenen i Catilina, med gjentrukket sceneteppe.

Kontrabassist Peter Haltorp takker Karsten for bidraget med en halvkoronavennlig knoke før orkesteret gjør seg klar til neste miniopptreden på Torvet.

– Du vil ikke bli med da, Karsten?

Bryggekos: Det ble god stemning i Gjestehavna torsdag ettermiddag. Foto: Stian Bringsverd Olsen