Veiby er ferdig med teknisk kontroll hos PS Anlegg.
Veiby er ferdig med teknisk kontroll hos PS Anlegg.

NM-kampen er ikke over

Selv om det ble overlegen seier til Ole Christian Veiby på NM-runden Rally Grimstad, må siste NM-runde kjøres før mesteren kan kåres.

Veiby og kartleser Jonas Andersson kjørte hele 49,8 sekunder raskere enn Anders Grøndal.

– Men siste NM-runde i Hamar-traktene 21. september må kjøres før vinneren kåres, sier presseansvarlig Kjetil Faye Lund i KNA Aust-Agder til Adressa.

Superraske veier

Rally Grimstad var det femte løpet av årets seks NM-runder, og det eneste som kjøres på asfalt.

Veiby, som kjører en Volkswagen Polo GTI R5, tok ledelsen allerede etter den første fartsprøven, og beholdt den helt til mål.

I Grimstad ble det totalt kjørt åtte fartsetapper, alle på superraske asfaltveier og med snitthastigheter opp mot 130 km/t. Veiby kjørte fortest på sju av åtte fartsprøver, men måtte se seg slått av Grøndal med 0,3 sekunder på SS7. Anders Grøndal ble til slutt nummer to.

Ole Christian Veiby og kartleser Jonas Andersson i fin stil ved utgangen av svingen gjennom Langemyrkrysset. De leder NM etter fem løp. Men siste runde må kjøres før mesteren kan kåres.
Ole Christian Veiby og kartleser Jonas Andersson i fin stil ved utgangen av svingen gjennom Langemyrkrysset. De leder NM etter fem løp. Men siste runde må kjøres før mesteren kan kåres. Foto: SPH

Veiby, som ledet Rally-NM før denne runden, har nå sikret seg en 17 poengs ledelse før den siste runden kjøres.

Status for NM-klassene

Som i fjor skal det kåres norgesmestre i rally i fire klasser.

– Det er seks NM-runder i årets sesong. To på vinterføre og fire på barmark. NM-finalen er Rally Hedemarken i september.

I NM-klassen for de firehjulsdrevne internasjonale bilene, er det Veiby fra KNA Kongsvinger med sin svenske kartleser Jonas Andersson som ligger best an.

På andreplass ligger fjorårets mester, Anders Grøndal fra Asker & Bærum Motorsport og kartleser Marius Fuglerud. De ligger 17 poeng bak, etter andreplassen i Grimstad.

I den internasjonale klassen for tohjulsdrevne biler er det Morten Storsveen og Lars Martin Stensbøl som har tatt ledelsen etter fem runder. Med sin Renault Twingo R2 har de 93 poeng. 10 poeng bak ligger fjorårets norgesmester Lars Martin Stensbøl i Peugeot 208 R2.

Nasjonale klasser

I klassen for nasjonale biler med firehjulsdrift er det Martin Nygård med Subaru STI som ligger på topp, tett fulgt av Bernt Kollevold fra Asker og Bærum Motorsport. Han kjører i år en Mitsubishi Lancer, og har 90 poeng så langt, etter blant annet å ha vunnet forrige NM-runde. Kollevold har tatt NM-medalje hvert år siden 2015 i denne klassen.

I nasjonal klasse for tohjulsdrevne biler har Anders Kjær fra NMK Larvik vært suveren så langt i år. Sammen med kartleser Gøril Undebakke har han vunnet fire NM-runder. Det har gitt VW Golf-føreren 115 NM-poeng så langt.

svein@gat.no