Følger med: Ordfører Beate Skretting, kommuneoverlege Vegard Vige og kommunikasjonssjef Petter N. Toldnæs følger stadig med på koronasituasjonen. Bildet er fra et tidligere møte på rådhuset. Foto: Kjetil Karlsen

Vil se an smittesituasjonen før de vurderer endringer

Økning i koronasmitten blant barn og unge i Grimstad de siste dagene er noe kriseledelsen i kommunen følger nøye med på, og det kan hende smittevernregimet endres lokalt.

Det forteller kommunens kommunikasjonssjef Petter N. Toldnæs til Adressa onsdag ettermiddag.

Tirsdag kveld opplyste kommunen om ytterligere fire nye smittetilfeller etter at det ble meldt om åtte tilfeller tidligere tirsdag. Mange av de nye tilfellene er yngre mennesker og barn.

Les også
Smittetallene stiger: Melder om flere tilfeller

Onsdag hadde kommunens kriseledelse møte for å få en oversikt og for å diskutere situasjonen.

– Vi har hatt et vesentlig antall økning i smittetilfeller, og det gjør at vi vil se an situasjonen nærmere frem til neste møte i kriseledelsen fredag. Vil vurdere nærmere om det er behov for å gjøre noen endringer i lys av smittesituasjonen. Vi følger den tett, sier Toldnæs.

Les også
Folk vil ikke ha: – Nei, det er ikke farlig å kombinere vaksiner

Siste smittestatus for Grimstad tirsdag kveld var at 34 er i isolasjon på grunn av smitte og 28 var i karantene.

73 prosent av innbyggerne i Grimstad er nå fullvaksinerte, mens 92 prosent av alle over 18 år i kommunen har påbegynt vaksinering.

Mindre opptatt av smittetall

Over hele Norge ser man en liknende trend som i Grimstad, nemlig at barn og unge smittes i større grad enn før.

Samtidig er helsemyndighetene mindre opptatt av smittetall nå enn før sommeren, sa helseminister Bent Høie (H) under en pressekonferanse onsdag.

Korona: Helseminister Bent Høie (H) sier man nå er mer opptatt av sykehusinnleggelser og vaksinegrad enn smittetall. I bakgrunnen ser vi statsminister Erna Solberg Foto: Statsministerens kontor

– Vi er mer opptatt av hvor mange som blir lagt inn på sykehus og hvor mange som er vaksinert. Vi er ikke så opptatt av hvor mange av testene som er positive, sa Høie.

Samtidig understreket han at det er viktig å unngå at uvaksinerte, som barn under 12 år, blir smittet av viruset.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Stigende smittetall krever ikke lenger umiddelbar handling. De fleste som er i fare for å bli alvorlig syke eller dø er beskyttet nå, sier Høie til VG.

Få innlagt

Selv om smitten er stigende, er det fremdeles relativt få som er innlagt på grunn av korona ved norske sykehus. FHIs ukerapport onsdag viser at tallet på innlagte har vært stabilt de to siste ukene, melder NRK.

Tirsdag var det 97 koronapasientar på sykehus i Norge. Under smittetoppen i mars i år var det på det meste over 300 pasienter med covid-19 på norske sykehus.