Testing: Koronapandemien herjer ennå, og nå vil helsedirektoratet ha strenge tiltak til langt ut i mai. Foto: Anna Torp Kvasjord

Vil ha strenge tiltak langt ut i mai

Den nasjonale smittetrenden er nå synkende, men Helsedirektoratet ønsker likevel å ha strenge tiltak, trolig til langt ut i mai.

Det er VG som melder om dette.

De skriver at dagstallene for langfredag viste at det ble registrert 640 nye smittetilfeller av koronaviruset i Norge denne dagen, noe som er 194 tilfeller færre enn gjennomsnittet de foregående sju dagene, som var på 834. Onsdag var tallet 871, mens det torsdag var 691.

– Innsatsen som folk har lagt inn for å slå tilbake smitten ser ut til å gi resultater. Det er vi godt fornøyd med, sier helsedirektør Bjørn Guldvog i Helsedirektoratet til VG.

Han påpeker overfor avisen at situasjonen likevel er skjør.

– Det er mange smittebærere der ute, og det skal lite til før vi får større utbrudd, sier han til avisen.

Til VG sier helsedirektøren at folk må belage seg på ganske strenge tiltak i hele april, kanskje også i hele mai.

– Vi kan kanskje håpe på lettelser mot midten eller slutten av mai, hvis vi klarer å holde smittetallene lave og vaksineringen går som planlagt, sier han til avisen.

Fædrelandsvennen melder lørdag morgen om at det ikke er registrert noen nye smittetilfeller i Agder i det nasjonale overvåkingssystemet for smittsomme sykdommer (MSIS). Fredag ettermiddag meldte Kristiansand kommune selv om tre tilfeller, alle med kjent smittevei, og alle trolig smittet med den britiske mutasjonen av viruset. I MSIS ble det registrert ett nytt smittetilfelle i Agder langfredag. Det ble registrert i Kristiansand. Det nasjonale meldingssystemet har ofte et lite etterslep.

Her i Grimstad er det nå 17 dager siden siste koronatilfelle ble kjent.

Per nå er det ingen som sitter i isolasjon, kun to i karantene, og 70 i innreisekarantene. 94 personer i Grimstad har hatt smitten siden mars 2020.