Patruljering: Politiet har ikke hatt mye å gjøre i løpet av natten. I Grimstad har det vært stille, forteller operasjonsleder Hans Waage. Her den lokale patruljen på et tidligere oppdrag. Foto: Baard Larsen

– Vi får nyte dette så lenge det varer

Operasjonsleder Hans Waage ved Agder politidistrikts operasjonssentral kan tirsdag morgen fortelle om en ny, stille natt for politiet i Agder.

– Bortsett fra trafikkkuhellet på E18 utenfor Tvedestrand rett over midnatt, og ett ordensoppdrag i Kristiansand, har det vært stille. Både i Grimstad og i distriktet ellers, forteller Waage til Adressa klokken 7.01.

Når vi spør om tiden brukes på PC-en med å spille kabal, humrer Waage, og påpeker at det har de ikke tid til. For det går med en del tid på andre arbeidsoppgaver, i tillegg til at patruljene kjører mye patruljering.

– Nå meldes det om kuldegrader i innlandet. Da er det kanskje ikke lenge før det kommer meldinger om biler i grøfta?

– Så langt har det vært stille og rolig.Også på veiene. Vi får nyte dette så lenge det varer. Men det er kanskje på tide at noen tenker på å legge om til vinterdekk? Det eneste vi har på veiene i natt, er et påkjørt rådyr her og der, lyder oppsummeringen til operasjonsleder Hans Waage rett over klokken 7 tirsdag morgen.