Venstre åpner likevel døra for KrF, men var ikke fornøyd da resultatet av forhåndsstemmene kom.
Venstre åpner likevel døra for KrF, men var ikke fornøyd da resultatet av forhåndsstemmene kom.

Venstre åpner døra for KrF

Til tross for at Venstres leder Anne Mo Grimdalen hardnakket og gjentatte ganger har lukket døra for KrF, og ordførerkandidat Arnt Gunnar Tønnessen også har sagt nei til å samarbeide, åpner han likevel døra på gløtt for KrF på selveste valgkvelden.

– Hvordan kan den nye sammensetningen i Grimstad se ut etter dette valget tror du? Det har blitt pekt på to blokker, der V går sammen med Ap, SV og Rødt. Deler du den vurderingen?

– Nei, jeg kan ikke helt se for meg at vi skal lage en formell blokk med alle de partiene. Vi kan samarbeide både til venstre og til borgerlig side. Vi er derfor åpne for begge deler, men vi har noen foretrukne alternativer.

Dette sier Venstres gruppeleder i kommunestyret og ordførerkandidat Arnt Gunnar Tønnessen til Adressa på selveste valgkvelden. Vi gjør oppmerksom på at denne delen av intervjuet ble gjort før valgdagsmålingen og forhåndsstemmene ble offentliggjort klokka 21.00, og før det endelige resultatet var klart og forhandlingene var i gang.

– Vil ikke utelukke KrF

– Men dere vil fortsatt utelukke et samarbeid med KrF?

– Ja, vi vil ikke støtte Glimsdal som ordfører, sier han.

Arne Kristian Ekra og Arnt Gunnar Tønnessen er på vei til rådhuset. Her hjemme hos Øystein Haga.
Arne Kristian Ekra og Arnt Gunnar Tønnessen er på vei til rådhuset. Her hjemme hos Øystein Haga.

– Men dere kan sitte i posisjon og i et samarbeid med KrF?

– Jeg skal ikke helt utelukke et flertall der KrF kan være med. Det kan være aktuelt, men om dette er noe de kan akseptere, vet jeg jo ikke, sier han.

– Men dere utelukker altså ikke å sitte i et samarbeid med KrF, dere vil bare ikke støtte det hvis KrF krever å få Glimsdal som ordfører?

– Ja, det er riktig. Jeg vil ikke at de som skal forhandle på vegne av oss har altfor mange lukkede dører i utgangspunktet. Så det er riktig, ja, sier han.

– Men du og dere gikk jo klart ut mot KrF og sa at dere ikke ville samarbeide med dem etter valget?

– Nei. Jeg vet at det ble oppfattet slik, men mitt poeng på det folkemøtet var at vi ikke ville støtte en ordfører fra KrF, sier Tønnessen på valgkvelden.

– Og det har vært din holdning hele tiden?

– Ja, det har det vært. Og så har noen av valgene første og andreprioritet, sier Tønnessen.

Ikke fornøyde

I Venstres leir var det ikke begeistring da resultatet av forhåndsstemmene kom. De fikk nemlig 9 prosents oppslutning og tre representanter, samme som i dag.

– Nei, dette var vi skuffet over. Vi har fokusert på det vi mener har vært viktig, og det har ikke så mange vært enige i. Slik er det bare. Men det er klart vi hadde håpet på mer enn det, sier en skuffet Tønnessen.

kjetil@gat.no