Uvær: Søndag kveld og natt til mandag kan det bli skikkelig uvær i Grimstad. Nå er det kommet oppfordringer fra både politiet og meteorologene, om å ta forholdsregler. Bildet er tatt ved en tidligere anledning. Foto: Kjetil Karlsen

Værvarselet oppdatert – politiet ber deg sikre løse gjenstander

Etter at Meteorologisk institutt oppdaterte værvarslet for søndag kveld og natt til mandag, til oransje nivå, har politiet gått ut med en oppfordring til publikum.

– Farevarselet for Sør-Norge er oppdatert. Det er nå ute oransje varsel for kraftige vindkast søndag kveld og natt til mandag i Møre og Romsdal, Trøndelag, og vestlige deler av Agder, Telemark, Buskerud og Innlandet fylke, melder MI.

– Vi forventer svært kraftig vindkast, legger de til i farevarselet, hvor resten av Sør-Norge øst for Vestlandet, har gult farevarsel der ikke varselet er blitt oransje.

– Fra søndag ettermiddag og ut mandag er det meldt om kraftig vind/vindkast i hele politidistriktet. Vi ber alle om å ta dette til etterretning, og sikre løse gjenstander, båter og annet. Det frarådes å ferdes/oppholde seg på sjøen/fjellet med mindre det er helt nødvendig, melder Agder politidistrikts operasjonssentral i en Tweet.

– Ettersom farenivået er oppjustert til oransje flere steder, tenkte jeg det var greit å være i forkant, og sende ut en anbefaling. Så trampoliner og annet som kan forsvinne i vindkastene, er greit å sikre. Det samme gjelder om båten ligger ute fortsatt. Jeg håper mange får med seg det oppdaterte værvarselet og vår oppfordring, sier operasjonsleder Tom Einar Gausdal til Adressa klokken 13.56.