Endring: I løpet av 15 minutter snudde det fra flere minusgrader til rett rundt null. da ble det krevende føre på E18, som her ved Bietunnelen. Foto: Peer L. Andreassen

Politiet: Saktegående trafikk på E18 i østregionen

Det er glatte veier flere steder i distriktet fredag. På formiddagen melder politiet om saktegående trafikk på E18 mellom Arendal og Tvedestrand i sørgående retning.

– Brøytebiler jobber for å holde veien fri for slaps og snø, noe som fører til at trafikken går saktere. Det meldes også om vanskelige forhold i nordgående retning, oppdaterer Gausdal med på Twitter rett etter klokken 10.30 fredag.

Ulykke

Det har i morgentimene fredag vært en ulykke på E18 mellom to biler. Etter nattens snøvær kommer politiet med en sterk anbefaling om å avpasse farten etter forholdene.

Operasjonsleder Ole Bjørn Kleivane ved Agder politidistrikts operasjonssentral meldte klokken 6.34 fredag morgen, om at det så langt ikke hadde vært noen trafikale utfordringer eller ulykker som følge av nedbøren som har kommet i natt.

Men under en halvtime senere, klokken 6.53, måtte Kleivane innse at her var nok optimismen kommet for tidlig. For da smalt det på E18 ved Tingsaker/Gaupemyrkrysset i Lillesand.

Ikke alvorlig

– Det er to biler involvert i et trafikkuhell i østlig retning. Førerne av de to bilene er ute, og det er ikke meldt om alvorlig personskade. Nødetatene er på vei, opplyser operasjonslederen. Senere ble det informert om at en fører ble tatt med til sykehuset for en sjekk.

Slaps: I sentrum, som her i krysset Storgaten og Nygaten, er det slaps og glatt etter at temperaturen snudde i morgentimene. Foto: Peer L. Andreassen

På grunn av trafikkulykken er det redusert framkommelighet på E18 mot Arendal i morgentimene fredag. Og det meldes om en del slaps i veibanen. På sideveier og mindre veier kan dert også være krevende.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Her er det bare å ta det rolig, og kjøre pent, om du er på vei til jobb i morgentimene. Enkelte steder kan det være krevende føreforhold, lyder oppfordringen fra operasjonsleder Ole Bjørn Kleivane klokken 6.58 fredag.

Krevende på E18

For samtidig har snøværet fra natten snudd, og det er nå i ferd med å gå mer og mer over til regn. Noe som gir meget glatte veier. Ulykken i Lillesand skal etter hva Adressa erfarer, ha skjedd i forbindelse med at en bil snurret da den kjørte av E18, og så traff en annen bil.

– Både Vegtrafikksentralen og våre patruljer melder om mye glatte veier i hele distriktet. Det oppfordres på det sterkeste til å avpasse farten til forholdene. Følg med på hjemmesidene til Statens vegvesen for veimeldinger, er den klare tilbakemeldingen fra operasjonsleder Tom Einar Gausdal ved Agder politidistrikts operasjonssentral klokken 7.50 fredag.

– Patruljen melder at det saktegående trafikk på E18 mellom Arendal og Tvedestrand i sørgående retning. Brøytebiler jobber for å holde veien fri for slaps og snø, noe som fører til at trafikken går saktere. Det meldes også om vanskelige forhold i nordgående retning, oppdaterer Gausdal med på Twitter rett etter klokken 10.30 fredag.