Spreder: Det fryktes at det er en superspreder blant de smittede i Agder. Foto: Baard Larsen

Ukesrekord i antall smittede: Frykter superspreder i Agder

Uken før vinterferien er det satt ukesrekord for antall smittede i Agder. Nå fryktes det at det er en superspreder blant de smittede.

14 kommuner kan være rammet etter et koronautbrudd på Tidemands Café i Mandal.

Totalt 17 personer er bekreftet smittet etter utbruddet. Det er i tillegg registrert 40 nærkontakter i 14 andre kommuner. Av disse har seks personer så langt testet positivt.

– Vi opplever at viruset er veldig smittsomt og mistenker superspreder-virus. Med superspreder-virus mener vi at viruset smitter veldig lett. Vi opplever også at flere har mange nærkontakter. Det medfører at mange må i karantene og at virksomheter må stenge ned, skriver kommunen i en pressemelding.

Hittil er det meldt om 137 nye smittede i Agder denne uka, og tallet vil øke. Forrige uke ble det registrert 134 koronasmittede i fylket.

Fylkeslege Anne-Sofie Syvertsen frykter det kan være en norsk mutasjon av koronaviruset som er på ferde i landsdelen.

– Jeg er ikke overrasket over at det er ukerekord nå, og jeg frykter at det oppstår en norsk variant av viruset, sier fylkeslegen til Fædrelandsvennen lørdag.

Hun mener at folk i Agder kan ha tatt lett på det i den siste tiden.

– Vi har bare vært lykkelige for at tallene har vært forholdsvis lave, og så har man glemt å følge kravene om avstand. Nå blusser smitten opp, og vi må ta tilbake kontrollen, sier hun til avisa.