Under halvparten: Espen Rostrup Nakstad, assisterende helsedirektør, tror det reelle smittetallet i Norge er mer enn det dobbelte av hva som er registrert. Foto: Finn Oluf Nyquist/Helsedirektoratet

Tror 200.000 i Norge er smittet av Covid-19

Samtidig som smittetallet for Agder holder seg stabilt, med ingen nye registrerte siden midnatt, har Norge rundet 100.000 offisielle Korona-tilfeller.

Ved midnatt rundet Norge 100.000 registrerte tilfeller av nordmenn med Covid-19. Trenden i landet sett under ett, er derimot synkende. Totalt er det bekreftet 100.149 smittetilfeller i Norge siden pandemiens start. Samtidig melder Espen Rostrup Nakstad, assisterende helsedirektør, at mørketallene er store.

Les også
Frykter å få flere positive koronasvar etter påskehøytiden

– Det er jo en forventet utvikling, som har vært lavere enn i mange andre land. Også er det en del som man ikke vet om har vært smittet også, spesielt i første halvåret av pandemien var det mange som var positive, men som ikke ble testet, sier assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad, til VG.

Les også
Ni nye smittetilfeller i Agder

Nakstad mener det reelle tallet i Norge er et sted opp mot 200.000.

– Litt over halvparten av dem er fanget opp med testing. Det viser at tiltakene har vært effektive i Norge, men også at det er mange igjen å vaksinere, mener ass. helsedirektør.

Les også
Har brukt korona-stengingen godt

Nesten 300.000 nordmenn er nå fullvaksinert. Snart er det satt nesten 1 million vaksinedoser her i landet.

Det er snart tre uker siden det sistegistrerte tilfellet med Covid-19 i Grimstad. Og ingen nye i Agder siden midnatt.