Teststasjonen: Kommuneoverlege Vegard Vige, kommunikasjonssjef Petter N. Toldnæs og ordfører Beate Skretting besøkte teststasjonen onsdag. Der møtte de Alexandra Myrvold og Emilie Semelenge, som har som jobb å teste folk. Foto: Anna Torp Kvasjord

To nye grimstadborgere har fått påvist covid-19, flere i karantene

Korona-situasjonen i Arendal påvirker Grimstad mer og mer. Nå er to nye personer bekreftet smittet, og 34 personer er satt i karantene i vår kommune, som følge av situasjonen i Arendal. På teststasjonen merker de pågang.

– Jeg vet at det var 124 personer som testet seg der fra onsdag til fredag i forrige uke, og jeg vet det er et jevnt trøkk der borte. Bilene står i kø, kunne kommuneoverlege Vegard Vige fortelle på pressemøtet kommunen holdt onsdag.

Les også
124 testet seg i Grimstad på tre dager: – Jeg er fortsatt ganske urolig

Der var han på plass sammen med ordfører Beate Skretting, og kommunikasjonssjef Petter N. Toldnæs, som denne uken er fungerende kommunedirektør, ettersom Tone Marie Nybø Solheim er på ferie.

Ingen har fått smitten i Grimstad

På pressetreffet fortalte Vige om de tiltakene kommunen nå innfører, som følge av korona-situasjonen i Arendal. Formannskapet vedtok som kjent strengere smitteverntiltak onsdag.

Les også
Dette blir de nye smitteverntiltakene

– Vi har nå to personer som er syke i kommunen vår, og 34 personer er i karantene, som følge av at de har vært i kontakt med andre syke, fortalte Vige.

Selv om ingen personer så langt har blitt smittet i Grimstad, er det ikke langt man skal før smitten er stor.

– Det handler om å støtte Arendal her, og raskest mulig få ned smittetallene der, men det handler selvsagt også om å forebygge at lignende situasjoner skal oppstå her i Grimstad, sa Vige.

Han fortalte videre at det meste av smitten kommer fra yngre personer, eller fra folk som har vært på sosiale sammenkomster. Han sier at det derfor er så viktig å begrense antallet mennesker som samles. Formannskapet vedtok som kjent onsdag at det ikke er tillatt å arrangere eller delta på sammenkomster i private hjem der flere enn 10 personer er til stede samtidig. Det er tillatt å arrangere og delta på offentlige arrangementer, men antall deltakere på slike arrangementer er nå begrenset til 50, mot 200 tidligere.

Pressetreff: Petter N. Toldnæs, Vegard Vige og Beate Skretting på pressetreffet onsdag. Foto: Anna Torp Kvasjord

– Det er vanskelige avveininger å gjøre, det er mange hensyn vi må ta. Tiltakene vi nå har gjort vil få konsekvenser for mange familier i tiden fremover, blant annet mange som har planlagt konfirmasjon-samlinger i de neste helgene, inkludert meg selv. Det vil påvirke mange, men vi gjør disse tiltakene for at vi skal slippe å innføre enda strengere tiltak på et senere tidspunkt dersom vi skulle oppleve et smitteutbrudd slik Arendal har hatt, eller andre steder, hvor man har mistet kontrollen. Vi forsøker å være føre var, sa ordfører Beate Skretting.

140 har testet seg denne uka

Kommunikasjonssjef i Grimstad kommune, Petter N. Toldnæs, fortalte at teststasjonen nå har vært oppe i en uke, og at de er i den siste fasen med å få på plass timebestilling på nett.

– Vi håper å ha det klart torsdag, sa han.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Vi vil også formidle informasjon til disse næringsvirksomhetene som er omfattet av vedtakene som er gjort i formannskapet i dag, og vi ser også på andre måter vi kan informere innbyggerne på om hvilke konsekvenser dette vil gi. Vi merker at situasjonen øst for oss gjør at alvoret kryper nærmere. Det var også en grunn til at vi hadde kriseøvelse på fredag. Vi er forberedte på at situasjonen kan eskalere i tiden fremover, sa han.

Etter pressetreffet var Vige og de andre innom teststasjonen rett over veien for rådhuset. Der møtte de Alexandra Myrvold og Emilie Semelenge, som stadig tester folk, og ser om de har blitt koronasmittet.

– Det var 60 her på mandag, 35 i går, og så langt i dag har 45 personer vært innom. Det kommer stadig innom noen, det er travelt, sier de.

I Grimstad er det nå altså to personer som har fått påvist covid-19 de siste dagene. Tidligere i år har det vært fire andre tilfeller, samt også en Jerv-spiller for kort tid siden. I følge Vige har ingen av de smittede blitt smittet her i Grimstad.