Teststasjonen: To nye har testet positivt i Grimstad. Bildet er fra teststasjonen onsdag ettermiddag. Foto: Anna Torp Kvasjord

Dette er de to nye smittetilfellene: Så mange er i karantene nå

Det er registrert to nye smittede i Grimstad.

Det fremkommer i statistikken til Meldingssystem for smittsomme sykdommer (MSIS) ved midnatt. Det er nå 30 som har vært eller er smittet her i kommunen. 17 av tilfellene har kommet i november. Det er altså uten sammenligning den verste koronamåneden for Grimstad hittil.

Lørdag ettermiddag er de oppdaterte tallene fra kommunen at det er fem personer som er i isolasjon, og 119 i karantene.

De to nye

Kommunikasjonssjef Petter N. Toldnæs opplyser til Adressa lørdag formiddag at kommunen har sjekket de to tilfellene.

– Det ene tilfellet ble meldt fredag kveld fra FK Jerv, og jeg viser til informasjonen klubben gikk ut med. Det andre nye tilfellet gjelder trolig en person som har folkeregistrert i Grimstad, men som ikke bor her. I slike tilfellet får ikke kommunen beskjed, men kommunen som vedkommende faktisk bor, for det er der smittesporingen skjer, sier Toldnæs.

Fredag ettermiddag meldte Jerv om et nytt smittetilfelle i klubben.

Ikke symptomer

FK Jerv ble informert om en ny positiv test på covid-19 i klubben fredag.

– Den smittede er allerede i karantene, og vil nå få forlenget opphold, med 10 dager i isolasjon, skriver klubben i en pressemelding.

Tilfellet vil ikke få konsekvenser for spilleplan og andre personer.

– Den smittede skal ikke ha symptomer på sykdom, og har ikke vært i kontakt med andre enn sine nærmeste siden karantenen startet forrige fredag, melder klubben.

Les også
Rask og resolutt reaksjon da det virkelig gjaldt
Les også
Har fått de fleste svarene etter massetestingen
Les også
Tar smittevern på alvor: – Ansetter fem nye til julerushet
Les også
Seks nye smittetilfeller i Agder

Ni nye på Sørlandet

Ved midnatt var det registrert ni nye koronatilfeller på Sørlandet. Totalt har i alt 1.035 personer fått påvist Colivd-19 viruset i landsdelen siden utbruddet i mars. Det melder Fædrelandsvennen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

I tillegg til de to nevnte fra Grimstad, er det tre personer fra Kristiansand, fire fra Lindesnes og en fra Lyngdal som er nye i statistikken fra midnatt.

Aldersfordelingen ser slik ut, ifølge MSIS, som Fædrelandsvennen referer til: En jente i alderen 0-19 år, en jente i alderen 10 til 19 år, en kvinne i 30-årene, en mann i 20-årene, tre menn i 30-årene, en mann i 40-årene og en mann i 50-årene.

På landsplan er det 445 nye tilfeller - til totalt 35.193.