Gode tall: Det er for tiden ingen i Grimstad som sitter i isolasjon som følge av korona. andre steder i regionen er det mer smitte. Foto: Janicke Yttervik

Smittetallet stiger igjen

Torsdag morgen melder Fædrelandsvennen om at det er registrert 11 nye koronatilfeller på Sørlandet.

Det viser siste oppdatering i det nasjonale overvåkingssystemet for smittsomme sykdommer (MSIS) torsdag morgen.

Avisen skriver at de smittede tilhører følgende kommuner: Kristiansand (6), Arendal (2), Lillesand (1), Risør (1) og Lindesnes (1)

Fædrelandsvennen skriver at de elleve tilfellene torsdag er den høyeste målingen i MSIS den siste uken, sammen med de 13 smittetilfellene som ble registrert mandag morgen.

Onsdag kveld ble det registrert to nye smittede i Lillesand. Det meldte kommuneoverlege Thor-Erling Engemyr på kommunens hjemmeside ifølge Fædrelandsvennen. 20 personer er bedt om å teste seg og er satt i karantene som nærkontakter etter de nye smittetilfellene. Familie til nærkontaktene er satt i ventekarantene.

Mens det er smitte flere steder på Sørlandet er det hyggeligere tall å lese på Grimstad kommunes nettsider. Der får vi vite at klokken 12 onsdag var det ikke en eneste person i isolasjon, og kun to personer i karantene som følge av koronaviruset.

70 personer sitter nå i innreisekarantene.

Siden mars 2020 har 94 personer i Grimstad hatt covid-19. Siste tilfelle her i kommunen var 17. mars.