Turmål: Rossekniben er et populært utfartssted. Utsikten er noe av det som lokker folk. Foto: Visit Grimstad

Frister med utsikt i alle retninger

Om en måned braker Grimstads Ti på Topp løs. I dag kan vi presentere årets fjerde tur, som går til Rossekniben.

Rossekniben finner man ikke så langt ifra Marivold camping. For å komme seg dit kjører du fylkesvei 420 fra Grimstad sentrum mot Fevik og Vik. Innerst i Vikkilen tar du av til høyre mot Rønnes.

Deretter følger du veien mot Rønnes i 4,5 kilometer til du ser skiltet med avkjøring til Marivold på venstre side. Følg den smale veien over Hesneskanalen og helt fram til parkeringen på venstre side ved innkjørselen/resepsjonen til campingplassen.

Idyll: Langs sjøen er det også idyllisk. Foto: Visit Grimstad

Gammel tyskerbrakke

Turen opp til Rossekniben går på stier som er til dels godt tilrettelagt med trapper og rekkverk. Sløyfen langs vannet og over campingplassen går på en brei gangsti som egner seg også for barnevogn.

Start på parkeringen som ligger ved innkjørselen til campingplassen. Følg veien mot sør i 100 meter. Ta til venstre inn på vei ved to søyler. Veien er først asfaltert, senere gruslagt, og fører til Postmannslaget, en lang brakke som ble bygd av tyskerne under 2. verdenskrig. Byselskapet har vaffelsalg på Postmannslaget søndager på våren og på høsten.

Les også
Suksessen fra Kristiansand kommer nå til Grimstad
Les også
På Dyrevarden er utsikten noe for seg selv
Les også
Sjekk utsikten på denne toppturen
Les også
Ny topptur: Gjett hvor Christine er nå

Trebru

Fra Postmannslaget følger du stien til venstre. Nå begynner stigningen på trapper og svaberg opp til Rossekniben, som ligger 56 meter over havet. Nyt utsikten, før du fortsetter turen på en tydelig sti i retning nordøst. Det går bratt nedover.

Ta til høyre nede i den lille skogsdalen. Du møter etter hvert Rosseviga med noen hytter. Fortsett på samme stien helt til du møter de første trappene fra oppstigningen igjen. Hold deg til venstre for dem og ta stien til venstre. Du havner på den andre parkeringsplassen som ligger bare et steinkast fra innkjørselen til campingplassen.

Følg veien ned til campingplassen og videre rett fram mot sør. Du kommer til Marivoldbukta og følger den breie stien langs vannet forbi den fine trebrua, som går over til Rønnes. Følg den lille kneika opp mot høyre. Du fortsetter turen over campingplassen forbi lekeplassen til utgangspunktet.

Rossekniben

Meter over havet: 56

Hva møter deg på toppen: På toppen av Rossekniben er det fantastisk utsikt i alle retninger, og det er spennende å utforske det som står igjen av tyskernes bunkere fra krigen. Det er flott å raste på toppen. Du finner også etablerte bålplasser.

Hva må man ta hensyn til: På fine søndager kan det være mye folk og dermed mange biler på Marivold. Det kan da være et alternativ å parkere på Hesnes montessoriskole, som ligger på høyre side av veien, før innkjørselen til Marivold.

Lengde tur/retur: Cirka 2,7 kilometer

Tid: Cirka 45 minutter

Ti på Topp Grimstad

Ti på Topp er et tilrettelagt turtilbud som passer for alle, uansett alder, fysisk form eller turerfaring.

Alle kan delta i Ti på Topp. Du kan delta på et lag i bedriften din, som deltaker på et venne- og familielag, eller som individuell deltaker.

Ti turmål i Grimstad presenteres i tiden fremover mot oppstarten. Aktivitetsperioden varer fra 26. mars til 1. oktober 2021.

Gjennom gode turbeskrivelser, kart med inntegnede ruter, egen app som viser hvor du er på ruta, og premiering er målet å motivere folk til å være mer aktive, og oppleve mer av nærområdet. Den største premien er likevel bedre fysisk form, god helse og flotte naturopplevelser.

Ti på Topp legges til rette av Bedriftsidretten i Agder i samarbeid med Grimstad kommune.

Informasjon om Ti på Topp og påmelding finner du på nettsiden: www.grimstad.tipåtopp.no

Korona:

Smittefaren ute i naturen er svært liten. Assisterende Helsedirektør Espen Rostrup Nakstad påpeker at slik situasjonen er nå er det mye bedre å treffe folk utendørs enn innendørs. Han oppfordrer folk til å gå tur utendørs, også sammen med folk som ikke er din «nærkontakt». – Så lenge dere holder god avstand er det ingen smitterisiko forbundet med det, uttalte han til Aftenposten i slutten av januar.

Årets Ti på Topp- turer
Topp nummer 1 (Lanseres i uke 7) Dyrevarden
Topp nummer 2 (Lanseres i uke 7) Einerfjell
Topp nummer 3 (Lanseres i uke 8) Ranvigkallen
Topp nummer 4 (Lanseres i uke 8) Rossekniben
Topp nummer 5 (Lanseres i uke 9) .....................
Topp nummer 6 (Lanseres i uke 9) .....................
Topp nummer 7 (Lanseres i uke 10) ....................
Topp nummer 8 (Lanseres i uke 10) ....................
Topp nummer 9 (Lanseres i uke 11) .....................
Topp nummer 10 (Lanseres i uke 11) .....................