Mangel: Bilføreren lot hengeren stå etter å ha fått påvist mangler i kontroll hos Statens vegvesen. Foto: Statens vegvesen

Storkontroll: Noen manglet lys, andre manglet bilbelte eller førerkort

Onsdag ble både lette og tunge kjøretøy kontrollert av Statens vegvesen på Stoa. Der vanket både bøter og kjøreforbud.

Toltalt 48 lette og 67 tunge kjøretøy ble kontrollert på Stoa onsdag, leser vi i en pressemelding fra Statens vegvesen.

De tunge kjøretøyene hadde det meste på stell.

– En tungtransport fikk gebyr for å mangle 2 stk kjettinger, men det var eneste mangel på de tunge i dag, opplyser inspektør Thor-Inge Kostøl i Statens vegvesen.

– Hadde glemt at han hadde blitt fratatt førerkort

Av lette kjøretøy, altså vanlige biler, var det mange som manglet et hovedlys eller andre lys. En fører valgte å parkere sin tilhenger da han ikke fikk verken lys eller bremser til å fungere. To andre førere fikk lysene på sine tilhengere til å fungere etter litt feilsøkning.

Det var ikke bare tekniske mangler som ble avdekket i kontrollen.

– En fører hadde glemt at han hadde blitt fratatt sitt førerkort tidligere og vil bli anmeldt for kjøring uten førerett, står det i oppsummeringen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Uten bilbelte

I tillegg til å sjekke den tekniske standen på kjøretøy, ble også 280 kjøretøy sjekket for bruk av bilbelte. De fleste hadde beltet på, men ikke alle.

– Det var fem førere som fikk gebyr for ikke å ha på bilbelte. Bilbelte er fortsatt med på å redde liv dersom uhellet skulle være ute i trafikken, minner Vegvesenet om.

Fire førere fikk gebyr for ikke å ha kontroll på sine dokumenter.

Det ble totalt skrevet 23 små og store tekniske mangler. Det ble gitt to kjøreforbud/avskiltinger, ett dekkgebyr og fire øvrige gebyrer.