UKJENT: Det er torsdag morgen ikke meldt om ny smitte i Grimstad. Dette kan endre seg når testene som ble utført i går av Alexandre Myrvold (t.v.), Nina Næss og Emilie Semelenge, får sine resultater. Foto: Kjetil Karlsen

Stor endring i smittetallet

Tre nye smittede av Korona på Agder, men samtidig kraftig nedgang i antall nye smittede i Norge.

Dette melder Fædrelandsvennen, som viser til tallene fra det nasjonale meldesystemet for smittsomme sykdommer (MSIS).

Les også
Må på jobbe på høygir for ikke å fryse

1.362 smittet

De tre som har fått påvist covid-19 er fra tre forskjellige kommuner. Den ene er bosatt i Kristiansand, den andre i Lindesnes, mens den tredje er fra Gjerstad. Det dreier seg om en kvinne og en mann i 30-årene, samt en kvinne i 40-årene.

Les også
– Blir veldig glad hvis vi får noen positive svar på skolens koronatesting

Det er første gang siden 23. desember at en person i Gjerstad har fått påvist smitte. Totalt er 1362 personer i Agder smittet siden pandemi-utbruddet startet i mars.

UKJENT: Smittekilden på Fjære skole er ukjent. Kommuneoverlege Vegard Vige håper skoletestingen gir resultater. Foto: Martin Haugen

Kraftig nedgang

Det siste døgnet er det registrert 454 koronasmittede i Norge. Det er 213 færre enn dagen før og 371 færre enn samme dag i forrige uke. I alt var det ved midnatt natt til fredag registrert 57.736 koronasmittede personer her i landet, viser foreløpige tall fra det nasjonale meldesystemet for smittsomme sykdommer (MSIS).

Les også
Koronaviruset førte til mange færre ambulanseoppdrag

De siste sju dagene er det registrert til sammen 3.944 nye smittetilfeller i Norge. 3,1 million tester var fram til torsdag utført, melder FVN videre.

Yngre kvinne

Grimstad kommune melder på sine sider om smittestatus i Grimstad, at det er tre personer i isolasjon og 65 personer i karantene for tiden. I tillegg kommer 129 personer i innreisekarantene. Det er totalt påvist 46 smittede i kommunen, og per i går kveld var tallet på vaksinerte 178.

Les også
Slik var koronatestingen for Fjære-eleven Eira og mamma Kristina

Smittetilfellet som ble påvist onsdag, skal ifølge kommunen ha vært en kvinne mellom 30 og 39 år, som per nå har ukjent smittevei. Vedkommende skal ha vært lærer ved Fjære barneskole.