Stengt: Fevik skole stenger etter påvist koronasmitte. Bildet er fra en tidligere sammenheng. Foto: Thomas Skjeggedal Thorsen

Stengte skolen etter påvist koronatilfelle

Samtlige elever og ansatte ved Fevik skole ble torsdag satt i karantene inntil videre.

– Det betyr at skolen er stengt, 650 elever og 100 ansatte er i karantene, og alle de som de bor sammen med eb i ventekarantene. Det er veldig mange. Og alle som skal testes vil få beskjed av smittesporingsteamet i Grimstad. Ingen skal bestille test selv, sier kommunikasjonssjef Petter N. Toldnæs torsdag kveld.

Fredag morgen er imidlertid karantenen avblåst for samtlige klasser.

Les også
Ny utvikling i koronasituasjonen på Fevik
Les også
Tre nye tilfeller: Antall i karantene vil øke kraftig utover kvelden
Stenger: Fevik skole stenger fredag, rektor Anne Grete Ødegården har sendt ut melding til de foresatte. Foto: Thomas Skjeggedal Thorsen

Sendte ut melding

Skolen sendte ut følgende melding til de foresatte:

En ansatt ved Fevik skole har fått påvist smitte, og vedkommende har i løpet av arbeidsdagene sine en så bred kontaktflate at det pr nå ikke er mulig å definere ut verken elever eller lærere som kan fritas fra nærkontaktkarantene.

Dette betyr at hele skolen, med alle elever og ansatte er definert som nærkontakter inntil videre. Alle skal derfor gå i karantene inntil ny informasjon blir gitt fra kommunen. I tillegg skal alle hustandsmedlemmer som ikke er beskyttet, dette inkluderer foreldre og søsken, settes i ventekarantene. Beskyttet er de som er fullvaksinert, har fått første dose for mer enn tre uker siden eller har gjennomgått Covid-19 de siste seks mnd. De som skal testes får test tidspunkt direkte fra Grimstad kommune.

De som ikke blir definert som nærkontakter får informasjon om dette i løpet av morgendagen. Grimstad kommune jobber intensivt gjennom kvelden og morgendagen og dere vil få nærmere beskjed.

På helsenorge.no ligger det informasjon om hva som er nærkontakt og ventekarantene.

Hilsen smittesporingsteamet og rektor ved Fevik skole

Oversikt

– I løpet av fredagen så regner vi med å ha bedre oversikt over situasjonen, slik at en del elever og ansatte kan slippes ut av karantene, sier Toldnæs.

Situasjonen skyldes at en ansatt ved skolen har testet positivt, og er et av de tre smittetilfellene som ble omtalt tidligere i kveld.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Det er utrolig krevende å måtte ha så mange i karantene og ventekarantene, men vi ser at det er viktig å gjøre disse grepene. Og så håper vi mange kan fritas de nærmeste dagene, sier han.

Nå kjører kommunen opp ekstra testkapasitet.

– Men vi må også få testet dem på riktig tidspunkt og ikke for tidlig. Derfor må de forholde seg til datoen de får fra kommunen, understreker Toldnæs.