Aksel Ødegård, Robin Sælen og Thomas Blom på Ungdommens Holmenkollrenn.
Aksel Ødegård, Robin Sælen og Thomas Blom på Ungdommens Holmenkollrenn.

Startet vinterferien i Holmenkollen

Thomas Blom, Robin Sælen og Aksel Ødegård som alle går i klassen 14 år, deltok I Ungdommens Holmenkollrenn. Dette er den største konkurransen for denne aldersgruppen.

Rennet samler 13- og 14-åringer fra hele landet til to dager med langrenn. Det var cirka 230 påmeldte i klassen for gutter 14 år, så gjengen fra Imås var ganske spente på nivået da de startet på lørdagen.

Kollentåka

Den berømte kollentåka gjorde at det ikke var mulig å se hvordan de andre gikk, før tidene kom opp etter målgang. Det var klassisk som sto på programmet denne dagen, og guttene imponerte stort med å plassere seg godt oppe på listene. Robin ble nr. 54, Aksel ble nr. 80 og Thomas nr. 90.

Søndagen var det strålende sol, og guttene skulle gå 3 km i fristil. Denne dagen gikk det enda bedre for guttene fra Imås. Thomas ble nr. 45, Robin nr. 47 og Aksel nr. 71.

Norgescup på Voss

Imås hadde i tillegg fire gutter som skulle gå norgescup på Voss samme helga, Andre Sogorka Brinck, Magnus Gjerstad Knudsen, Birk Svendsen og Marcus Homdrom. Dessverre slet flere av guttene denne gangen med sykdom, og det var kun Marcus som fullførte renn alle tre dagene. Men han var til alt overmål i veldig god form, og søndagen fikk han sin beste plassering i et Norgescup renn med en niendeplass på 10 kilometer klassisk.

For de Yngste er det noen lokale renn igjen denne sesongen så sant snøen holder, for de 4 eldste er det NM i Harstad i midten av mars som er sesongens hovedmål.

Trine Sælen