Etterforskning: Politiet starter etterforskning etter funn av levninger i slutten av mars. Her fra et annet oppdrag. Foto: Baard Larsen

Starter etterforskning etter funn av levninger

Onsdag formiddag melder politiet at de har startet etterforskning etter funn av levninger ved Nautholmen i Tvedestrand 27. mars i år.

Det melder politiet på Twitter onsdag.

Funnet ble gjort av en person som var på tur i området.

– Det er gjort funn av levninger i form av deler av et skjelett samt noen klesplagg. Funnet ble gjort delvis i vannet og delvis på land. Det ble straks satt i gang en åstedsundersøkelse av politiet, sier lensmann i Holt lensmannsdistrikt, Odd Holum.

Åsted: Levningene ble funnet utenfor Tvedestrand, på Nautholmene som ligger nordøst for Sandøya og sørvest for Lyngør. Foto: Redningsselskapet

Politiet har gjort flere søk i området med bistand fra Redningsselskapet og dykkere fra Østre Agder brannvesen. Politiet regner med å avslutte undersøkelsene på stedet i løpet onsdagen.

– De funnene vi har gjort er sikret og sendt til kriminalteknisk undersøkelse. Foreløpig kan vi ikke si noe om hverken kjønn eller alder på vedkommende, men vi håper kriminaltekniske og rettsmedisinske undersøkelser vil gi oss svaret på dette, sier Holum.

Lokalt er det ingen som er meldt savnet som kan knyttes opp mot funnet på Nautholmen. Funnet vil bli undersøkt opp mot savnetmeldinger både i Norge og internasjonalt. Levningene bærer preg av å ha ligget i sjøen en stund, og kan ha blitt ført til funnstedet av vind og strømforhold.