Møte: Torsdag hadde næringssjef Bodil Slettebø i Grimstad kommune (t.v.), Hanne Gulbrandsen (Grimstad Næringsforening) og Runar Brøvig (t.h.) samt Daniel Megård fra Innoventus Sør samling i Skolegaten 1B. Her presenterte de "Etablererhjelpen" som Grimstad kommune står bak. Foto: Baard Larsen

Står sammen for å gi bedrifter noe som er helt gratis

Bedrifter som skal etablere seg i Grimstad, firmaer som planlegger utvidelse, og andre næringsdrivende som trenger hjelp, får nå gratis veiledning.

Det er Grimstad kommune som står bak tilbudet Etablererhjelpen, som gjennomføres i samarbeid med Grimstad Næringsforening og Innoventus Sør. Sistnevnte er de som skal stå for veiledningstilbudet.

Torsdag kunne næringssjef Bodil Slettebø i Grimstad kommune, leder Hanne Gulbrandsen i Grimstad Næringsforening samt Runar Brøvig og Daniel Megård fra Innoventus Sør forteller mer om tilbudet.

Lokaler: Etablererhjelpen finner du i lokalene til Grimstad Næringsforening, i samme gang som Vinmonopolet holder til. Foto: Baard Larsen

– Fleksible

– Dette tilbudet er tilgjengelig hele året, og møtene er i utgangspunktet i lokalene til Grimstad Næringsforening i Skolegaten. De holder til ved siden av Vinmonopolet. I utgangspunktet er det åpent onsdag, og møtene kan foregå digitalt eller ved personlig oppmøte, forteller Slettebø.

– Samtidig er vi selvsagt fleksible, slik at det er mulig å komme ut til kunden også. Noe vi allerede har gjort et par ganger. Vi ser veldig fram til å kunne hjelpe næringslivet i Grimstad. Det er jo mye som skjer i kommunen, og god aktivitet i næringslivet, legger Runar Brøvig i Innoventus Sør til.

– En del henvendelser har vi allerede fått så tidlig i starten av året. Så det er tydelig at det er en del på gang med tanke på næringslivsetableringer i kommunen. Målet vårt er å hjelpe alle typer etablerere, blant annet så de unngår å gå i de klassiske oppstartsfellene, legger Brøvigs kollega Daniel Megård til.

Tilbud: Runar Brøvig og Daniel Megård fra Innoventus Sør stiller opp for de som vil etablere seg i Grimstad. Dette tilbudet er gratis. Foto: Baard Larsen

Hjelper alle

Næringssjefen understreker at om det er en stor bedrift som vil etablere seg, eller den lille bedrift, så skal alle få hjelp. Og at det selvsagt også er åpent for bedrifter som allerede finnes i Grimstad, som f.eks. ønsker hjelp i forbindelse med utvidelse eller jakten på noe lokaliteter.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Innoventus Sør har lokaler ved Universitetet, og samarbeid med UiA. Dermed kan de bidra med hjelp også i forbindelse med f.eks. kommersialisering på den tekniske. Og så har vi sammen god oversikt på støtteordninger for bedrifter, som på finansieringssiden, påpeker Slettebø.

– For Grimstad Næringsforenings del ser vi på det som veldig positivt at det bli etablererhjelp også lokalt i Grimstad. For dette har vi nok hatt et behov for å få på plass. Næringsforeningen har jevnlig henvendelser fra de som vil etablere seg i kommunen. Denne avtalen mener jeg vil bli en kjempestyrke for totaltilbudet til bedrifter i Grimstad, legger leder Hanne Gulbrandsen i Grimstad Næringsforening til.

Næringssjef: Bodil Slettebø i Grimstad kommune. Foto: Baard Larsen

UiA

– Selv om det er onsdager vi har satt opp som kontordag for Etablererhjelpen, kan vi selvsagt tilrettelegge for å ha møte andre dager, om dette passer bedre for kunden. Det er bare å ta kontakt med oss direkte, eller via næringsforeningen. Selv går jeg siste året på UiA i forbindelse med en master, så vi er som sagt veldig fleksible, understreker Megård.

De fire er opptatt av å få fram at Grimstad har et veldig variert tilbud for etablerere. Og at denne etableringshjelpen er gratis å benytte seg av. Spennvidden i hva lokale bedrifter jobber med, er som kjent meget stor.

– Vi håper at dette tilbudet er noe mange vil benytte seg av. Det er allerede flere som har tatt kontakt, og nylig har vi hatt et par «hjemmebesøk» også. Så det er liten tvil om at det er mye som rører seg i Grimstad. Både av nye bedrifter og av bedrifter som ser på mulighetene for utvidelse, avslutter Slettebø, Gulbrandsen, Brøvig og Megård.