Søk: Politiet rykket ut med tjenestehund for å søke etter bilrømlingen. Han ble etter hvert funnet. Her en hundepatrulje fra politiet på et tidligere oppdrag. Foto: Baard Larsen

Stakk av fra politiet på E18 - funnet av politihund

Natt til fredag har det vært mange oppdrag for politiet i Agder. Ett av dem startet utenfor Arendal, og endte i skogen innenfor Myra.

– Det har vært mye som har skjedd i Agder for politiet gjennom natten. Mesteparten har skjedd utenfor Grimstad. Ansamlingen på Groos har vi allerede gått gjennom, sier operasjonsleder Tom Einar Gausdal ved Agder politidistrikts operasjonssentral fredag morgen.

– Det som har tatt litt tid gjennom natten, er bilen som ble lett etter i Arendal. Den kom i høy fart på E18. Patruljen snudde, men det var ikke snakk om noen politijakt. Etter hvert ble kjøretøyet funnet i Midtstølveien i Arendal. Og bilfører snust fram av politihund, legger han til.

Det var rett over midnatt at en politipatrulje møter en bil i stor fart på E18. Patruljen snur og kjører etter, men bilen forsvinner. Også en annen patrulje deltar i søket. I forbindelse med søk etter bilen, ble kjøretøyet gjenfunnet i Midstølveien, forlatt og med mindre skader.

– Hundesøk fører til pågripelse av en mann, som erkjenner å ha kjørt bilen. Mannen i 30-årene mistenkes for kjøring i påvirket tilstand, besittelse av narkotika, kjøring av bil som er påsatt falske skilter og kjøring uten gyldig førerkort, oppsummerer Gausdal.

Det ble tatt utvidet blodprøve av bilfører, som er kjent av politiet fra før av. Mannen får automatisk status som siktet i saken, når blodprøve er tatt.

Av andre hendelser gjennom natten, har operasjonsleder Tom Einar Gausdal tvitret om følgende:

Artikkelen fortsetter under annonsen.

* Kristiansand, Kvadraturen, kl 0035. To personer bortvist fra sentrum for resten av natta. De knuffet og kranglet inne på et utested.

* Kristiansand, Kvadraturen, kl 0210. Mann pågrepet for trusler og forulemping av politiet. Ble kontrollert av politipatrulje etter at han sjikanerte andre personer. Satte seg da opp mot patruljen. Sak opprettes.

* Kristiansand, Kvadraturen, kl 0210. En person bortvist fra Sentrum for resten av natta. Kranglet med dørverter på utested.

* Kristiansand, Vågsbygd, kl 0315. Melding om person som forsøker å bryte seg inn i parkert bil på Lumber. Politipatrulje pågriper en mann på stedet. Funn av gods på stedet som fremstår som tyvegods.

Les også
Opp mot 40 ungdommer på fest på Groos i natt