Forfølgelse: Det var under en kontroll på Gartnerløkka at bilføreren stakk av. Etter en politijakt på godt over en mil, endte ferden i grøfta. Så tok bilfører beina fatt. Bildet er tatt i en annen forbindelse. Foto: Baard Larsen

Stakk av fra kontroll - flukten endte med utforkjøring

Det meste skal ha vært feil med bilføreren som stakk av fra en UP-kontroll. Etter en lengre jakt, med bil og hund, ble sjåføren til slutt hanket inn.

– Gjennom natten har det vært veldig lite å melde om fra ditt område, bortsett fra UP-kontrollen du var på. Ett oppdrag i Arendal, og så er resten stort sett i og rundt Kristiansand, forteller operasjonsleder Eyvind Formo ved Agder politidistrikts operasjonssentral klokken 6.59 lørdag morgen.

Les også
Så mange ble tatt av UP i løpet av nattens kontroll på E18

– Rett over klokken to natt til lørdag, måtte patruljen rykke ut til en privat adresse i Arendal. Her ble en mann pågrepet, og anmeldes for å ha kommet med trusler med kniv. Ingen personer kom fysisk til skade, legger operasjonslederen til.

Av andre oppdrag som har vært gjennom natten, kan vi blant annet nevne en drøyt 11 kilometer lang politijakt. Som ikke endte bra for rømlingen:

Kristiansand kl. 02.32: Bilfører unndro seg kontroll på RV9 ved Gartnerløkka. Bilen stakk nordover på RV9. Politiet gikk over i etterfølgelse. Bilen kjørte ut ved Mosby. Materielle skader på bil. Fører stakk av. Bilfører pågrepet av hundepatrulje og kjørt til sykehus for kontroll. Bilfører anmeldt for kjøring med bil uten gyldig førerkort, ikke stoppe for kontroll, kjøring i påvirket tilstand samt flere brudd på vegtrafikkloven.

Ellers går nattens politilogg stort sett igjen på oppdrag som involverer fulle folk på byen, forstyrrelse av den offentlige ro og orden samt ikke etterkomme politiets pålegg.