Avsluttet: Politiet var inne i lysløypa på Fevik og stoppet noen som spilte høy musikk. Her politiet i samme område i en annen forbindelse. Foto: Baard Larsen

Spilte høy musikk i lysløypa midt på natten

Det var et litt spesielt oppdrag politiet var ute på i Grimstad, natt til lørdag.

– Egentlig har det vært en natt på det jevne. Ingen store hendelser å rapportere om. Og ikke mye som skjedde i Grimstad-distriktet, forteller operasjonsleder Ole Bjørn Kleivane ved Agder politidistrikts operasjonssentral klokken 7.10.

– En kjapp sjekk i loggen viser at det kun er et oppdrag i din teig, som er fra Fevik rundt klokken 1.30 i natt. Det kom inn klager på at noen yngre folk spilte høy musikk fra en bærbar høyttaler inne i lysløypa på Fevik, legger han til.

– Patruljen ble dirigert til stedet, og kom i kontakt med noen personer på stedet. Det ble gitt et pålegg om å holde nattefreden fram til klokken 0800 lørdag. Ut over dette er det ikke noe å melde fra Grimstad, legger Kleivane til.

I resten av Agder har det vært litt å gjøre for så vel politiet som brannvesenet, i løpet av natten. Dette er hva Kleivane har meldt på Twitter siden midnatt:

* Kristiansand, Bystranda, kl. 00.02: Vi har hatt tilstedeværelse med politipatruljer i forbindelse med klager om høy musikk og ansamling av ungdommer. En person bortvist fra stedet. Ellers ingen reaksjoner utover forebygging og veiledning.

* Arendal, Stoa, kl. 000.59: Politipatruljer har vært på stedet etter melding om ansamling av mopeder. Dette er nå løst opp.

* Farsund, Kjørrefjord båthavn, kl. 01.29: Melding om brann i båt som ligger fortøyd ved brygge. Båten var helt overtent. Brannen i båten er nå slukket og vi har vært i kontakt med eier av båten. Det skal ikke ha vært andre personer med tilgang til båten. Politiet foretar avhør på stedet.

* Arendal, Vesterveien, kl. 02.32: Vi er på stedet sammen med de øvrige nødetatene i forbindelse med røykutvikling fra tørrkokt gryte på en institusjon. En del røyk, men ingen åpne flammer. Det er kontroll på stedet. Ikke meldt om skade på personer.

* Mandal, E 39 rett etter Valand - vestgående retning, kl. 04.12: Det er en russebuss som har fått motorstopp på stedet. Står i vegbanen. Trafikken dirigeres forbi i påvente av bilberging. (Kort tid etter meldte operasjonsleder at bussen har kommet seg av gårde for egen maskin. Red. anm.)

* Kristiansand, E 18 v/ Bjørndalssletta, kl. 04.33: Politipatrulje kom over et mindre trafikkuhell med bil. Uavklart hvem som har kjørt bilen. To personer tas med til legevakt for nødvendige prøver. Sak opprettes.