Sp hadde sin valgvake på et møterom på rådhuset mandag kveld, og der var det god stemning over det  gode valgresultatet.
Sp hadde sin valgvake på et møterom på rådhuset mandag kveld, og der var det god stemning over det gode valgresultatet.

Sp kan bli en viktig brikke i forhandlingene

Sp har gjort et godt valg i Grimstad, og står bare noen få stemmer unna å stjele mandat fra både KrF og Frp.

Etter at det endelige resultatet ble kjent mandag kveld, viste det seg at Sp gikk frem med ett mandat til tre. Men ifølge gruppeleder og ordførerkandidat Tore Stalleland kan partiet øke dette tallet.

Slik situasjonen ser ut nå i kveld, er vi 10 stemmer unna å ta ett mandat fra KrF og rundt 25 stemmer fra å ta ett mandat fra Frp, sier han til Adressa.

Dette er etter at forhåndsstemmene og de opptalte stemmene i kveld er klare. Det som mangler er stemmer som har vært avgitt andre steder i landet og som foreløpig ikke har kommet inn fra postgangen andre steder i landet ennå.

- Bittert

Han synes ikke det er så viktig hvem de tar et mandat fra, men ergrer seg likevel over situasjonen.

- Det er klart det er litt bittert at med 10 stemmer til så hadde vi fått ett mandat til. Vi er forholdsvis nær å ta et mandat fra Frp også, sier han.

Skulle Sp ta ett mandat fra KrF, vil KrF bare få fem representanter i kommunestyret, mens Sp vil få fire.

Vet hva de vil

Han sier at hvis de skulle få et mandat til, blir det viktigste for dem å bruke det til å få en fast plass i formannskapet. I dag sitter Tore Stalleland bare som vara i dette utvalget. I tillegg til at de gjerne vil ha en plass i teknisk utvalg. For ordfører ser nemlig ikke Stalleland for seg å bli. 

Stalleland vil mandag kveld heller ikke si hvilke konstellasjoner han ser for seg etter dette valget, men sier at det er flere ulike muligheter til stede. Han vil heller ikke si hvem han helst vil samarbeide med etter valget.