annonse

Sommertur i skjærgården for alle

Vakkert
Vakkert: En tur rundt Kalvehageneset er vakkert både i strålende solskinn, men også i litt ruskevær. På bildet ser vi fra venstre Ove Bach, folkehelsekoordinator Christine Mikkelsen og bygartner Rolf Inge Pettersen. (Foto: )
Utsikt
Utsikt: I løpet av turen får man flere ulike, men vakre utsikter. Her ser vi inn mot Homborsund brygge. I nærheten her lå Homborsund dampskipsbrygge i sin tid. (Foto: )
Planter
Planter: Flere sjeldne plantearter vokser på Kalvehageneset. Ove Bach har med seg plantebok, men kan det meste fra før. (Foto: )
Bolter
Bolter: I starten av turen kan man ta en avstikker og se alle de spesielle boltene, som ligger rett ved et meget spesielt vannhull. (Foto: )
Postkasse
Postkasse: Postkassen er plassert i Meggersvik. Skriv navnet ditt i boka som ligger i kassen, og du er med i trekningen av flotte premier. (Foto: )
Svaberg
Svaberg: På tilbaketuren går man på svaberg og steinete partier. Fyret har man hele tiden på høyre side. (Foto: )
Strand
Strand: Mange barnefamilier liker å stikke innom Meggersvik. Her er det langgrunt og fint for små barneføtter å kose seg. (Foto: )
Sauer
Sauer: Er du heldig treffer du på noen av sauene som beiter på Kalvehageneset og som stadig tar en titt over til Homborsund fyr for å se om gresset er grønnere der. (Foto: )
For alle
For alle: Har du med barnevogn, eller har du rullestol kan du likevel oppleve Kalvehageneset. Det går en asfaltert vei fra parkeringsplassen og ut til dette vakre stedet, hvor du har Homborsund fyr i sikte. (Foto: )

+ Er man på Sørlandet ønsker man gjerne å oppleve den vakre skjærgården sommerstid. Tar du månedens tur denne sommeren, får du oppleve skjærgården, selv med barnevogn eller rullestol, og selv uten båt.

  • Anna Torp Kvasjord
annonse