Strålende vær: Det er meldt om masse godvær de neste dagene, og lite vind. I neste uke derimot kan det bli regn igjen. Foto: Camilla Hovstø

Varsler værskifte: – Folk må bruke de gode dagene nå

Sola skinner, og det er meldt om mange godværsdager fremover. Men nyt dagene godt, snart kan det være slutt på sol og varme.

Det har vært noen varme og gode solskinnsdager den siste tiden, og tirsdag ble det målt en maks-temperatur på Landvik på 23,8 grader. De nærmeste dagene ser også gode ut ifølge Meteorologisk institutt.

– Det er mye bra vær i vente de kommende dagene, og den værtypen som er i Grimstad nå vil holde seg de neste dagene. Det er i alle fall all grunn til å tro det, sier vakthavende meteorolog, Espen Biseth Granan.

Blir ikke noe styrtregn

Han tror det blir opp mot 23–24 grader de neste dagene, og styrtregnet som tidligere var meldt til torsdag, sier han at Grimstad trolig ikke vil se noe til.

– Det kan selvsagt bli noen ettermiddagsbyger, det vil det bli innover i Agder i alle fall, og det kan dra seg utover mot kysten også. Men styrtregn-varselet vi har sendt ut er tatt bort for Agder, det blir mest sannsynlig helst i Telemark og nordover på Østlandet det kommer, sier han.

Drømmehelg

Til helgen er det meldt strålende sol i Grimstad, og svak vind. Med andre ord er det bare å glede seg til noen skikkelige «smeigedager», en drømmehelg er meldt.

– Det er gode muligheter for sol og varme til helgen, temperaturer godt over 20 grader, og lite vind. Folk må bruke de gode dagene nå, for i neste uke ser det ut til at det blir et værskifte, og det blir mer ustabilt vær fra mandag av og litt utover i uka, sier Biseth Granan.

I neste uke er det meldt om regnbyger flere dager.