Advarer: En russebuss fra Lillesand, skal ha hatt besøk av en person med Covid-19. Nå jobbes det med smittesporing. Bildet er fra natt til fredag. Foto: Baard Larsen

Smittet person var innom russebuss - flere i karantene

Smittesporingsteamet har varslet Lillesand vgs om at en smittet person har vært innom russebussen.

Dette bekrefter Arly Hauge, fylkesdirektør for utdanning ved Agder fylkeskommune, Adressa. Klokken 17.29 mandag sendte fylkeskommunen ut pressemelding om smitten.

– Det er smittesporingsteamet til Lillesand kommune som har best oversikt på dette. De har varslet oss om smitten, men hvor russebussen har vært, har jeg ikke oversikt på, forteller Hauge til Adressa, når vi spør om det er snakk om russebussen fra Lillesand som ofte er i Grimstad.

Smittet besøk

– Lillesand videregående skole har i dag sendt ut følgende melding til våre elever etter at en person med Covid-19 har vært innom Lillesands russebuss, står det i pressemeldingen.

Informerer: Arly Hauge, fylkesdirektør for utdanning ved Agder fylkeskommunen, opplyser om Covid-19 hos besøkende i en russebuss. Foto: Erling Slyngstad-Hægeland

– Alle som var med på russebussen natt til lørdag 8. mai må i smittekarantene! Husstandsmedlemmene til disse må også i ventekarantene inntil det foreligger en negativ første test hos de som har vært på bussen, anføres det videre.

Mange i karantene

– Alle andre som ikke var på russebussen, men som fulgte bussen til de samme stedene fredag og/eller lørdag må i testkarantene inntil de som har vært på bussen får negativt svar på testen. Dette gjelder all russ/elever som har hatt nærkontakt med en/flere personer som var med på bussen natt til lørdag i Lillesand, påpekes det.

I en tidligere versjon av artikkelen sto det smittesporingstemaet til Grimstad. Det var en misforståelse og er nå rettet til Lillesand.

– Jeg har sjekket med kommuneoverlege Vegard Vige. Her må det være en misforståelse, for det er ikke meldt om at noen russ fra Grimstad eller personer fra Grimstad, skal ha vært i russebussen til Lillesand, sier kommunikasjonssjef Petter N. Toldnæs ved Grimstad kommune, da vi etterspør mer informasjon.

Hold grensene

Ifølge informasjon på Lillesand kommunes nettsider var det 25 russ fra Lillesand som var på Mjåvann i helga, som nå er satt i smittekarantene etter nærkontakt med smittet russ fra Kristiansand.

– Lillesand kommune oppfordrer russen på det sterkeste til å holde seg i egen kommune og til egne kohorter, understreker Lillesands kommuneoverlege Thor-Erling Engemyr. En oppfordring også Grimstads kommuneoverlege Vegard Vige tidligere har kommet med.