Færre nye tilfeller: Det har blitt færre tilfeller av korona på Sørlandet i det siste. Foto: Janicke Yttervik

Dette er koronastatus i fylket

Det ble meldt om svært få nye tilfeller av korona natt til torsdag. Samtidig viser testtallene også at det nå er færre som tester seg for viruset.

Det er fvn.no som har undersøkt registeret til MSIS (Meldingssystem for smittsomme sykdommer), og i den siste oppdateringen derfra går det fram at det bare ble meldt om ett nytt tilfelle av koronasmitte på Sørlandet natt til torsdag. Det ble rapportert å komme fra Kristiansand.

To nye i Grimstad onsdag

Adressa kunne sent onsdag kveld melde at det var kommet to nye tilfeller i Grimstad. Først på kvelden ble det meldt om en mann i alderen fra 30 til 39 år som hadde testet positivt, før kommunen sent på kvelden kunne melde om enda ett tilfelle. Denne gangen var det ei jente i alderen 10–19 år som hadde fått positivt utslag på testen. Denne jenta hadde på dette tidspunktet ukjent smittevei fortalte kommunikasjonssjef Petter N. Toldnæs i Grimstad kommune.

Jenta er elev ved Dahlske videregående skole.

Kommunikasjonssjefen sa også til Adressa at nærkontaktene til disse er eller vil bli kontaktet, og at antall nærkontakter som er pålagt karantene vil øke igjen som følge av disse to tilfellene.

Les også
Dahlskeelev smittet: Foreløpig ukjent smittevei

Færre tester seg

Samtidig med at tallet på nye tilfeller av koronasmittede er synkende i Agder, skriver også Fædrelandsvennen torsdag at færre nå tester seg for covid-19.

– Den siste ukerapporten fra Folkehelseinstituttet (FHI) viser at antall personer i Agder som tester seg for covid-19, er på sitt laveste nivå siden april. I forrige uke (uke 22) ble 5.975 personer testet for koronasykdom i fylket. Dette er det laveste antallet siden påskeuken, skriver de.