For dem som ønsker seg sol, ser det ut til å bli en drømmepåske.

Slik blir påskeværet: – Sørlandet blir værvinnere, men husk solkremen

Statsmeteorolog Terje Alsvik Walløe sier Grimstad og Sørlandet blir værvinnere denne påsken.

– Påskeværet ser bra ut det, med mye sol. Landvik er det varmeste stedet som er målt på Sørlandet i dag. Det ble målt elleve grader i Landvik klokken ett palmesøndag, sier statsmeteorolog Terje Alsvik Walløe.

Varmest på tirsdag

Han forteller at mandag blir været omtrent som søndag, med en del sol. Sent mandag kveld og natt til tirsdag kan det komme regn.

– Men tirsdag skal det bli fint på dagen igjen, og det kan se ut til å bli den varmeste dagen i påsken, med temperaturer som nærmer seg 14–15 grader. Finværet ser i alle fall ut til å vare til og med skjærtorsdag, sier han.

Fin plass å være

Langfredag og påskeaften er det ennå usikkert hvordan været blitt.

– Det kan komme et lavtrykk og overskyet vær, men det er noe usikkert.

Statsmeteorologen sier det også vil bli lite vind i dagene fremover.

– Det ser ut til å bli rolig, og lite vind. Sørlandet er et fint sted å være i påsken, dere er en av værvinnerne. Det er ikke noe poeng å reise vekk. Og det kan man jo ikke heller, sier han.

– Ozonverdiene er veldig lave, sier seniorforsker Georg Hansen i avdeling for atmosfære og klima i Norsk institutt for luftforskning (NILU). Dette er første gang vi har fått et så stort hull i ozonlaget over Arktis, skriver NTB.

Om det blir sol og fint vær i påsken, blir den ultrafiolette strålingen like sterk som på sommeren. Derfor er det viktig å bruke solkrem når folk er utendørs, og spesielt om man er i snøen eller på sjøen.

Via nettsiden til NILU kan man følge med på varslene for UV-stråling. Her ser du hvor sterk stråling det er rundt i landet, avhengig av skydekke og vær.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Det er meldt om sol og pent vær store deler av påsken. Husk solkrem. Arkivfoto