Fabrikk: Rådmann Tone Marie Nybø Solheim, kommunikasjonssjef Petter N. Toldnæs og ordfører Beate Skretting mener Omre egner seg godt for batterifabrikk. Foto: Camilla Hovstø

Slik gikk det med Omre i jakten på milliardfabrikken

Grimstad nådde ikke opp i kampen om å få en stor batterifabrikk.

Kommunen har den siste tiden jobbet med å få en etablering i milliardklassen til Omre industriområde, men mandag ettermiddag ble det klart at dette alternativet nå er ute av dansen.

I løpet av den siste måneden har Morrow Batteries gått gjennom 19 innsendte forslag til hvor batterifabrikken kan ligge, og har landet på fire alternativer; Eyde Energipark (Arendal), Lista (Farsund), Støleheia Sør (Kristiansand) og Otra (Vennesla). Det går frem av en pressemelding fra Agder energi.

– Vi er godt fornøyd med det utvalget vi nå går videre med. Det som kjennetegner disse tomtene er at de oppfyller i stor grad de kravene vi har satt med hensyn til tilgjengelig kraft, tilgjengelig vann til kjøling, størrelse og logistikk. Altså tett på en havn, flyplass eller helst begge, sier Terje Andersen, CEO i Morrow Batteries.

Nå starter videre prosess med de fire tomtealternativene før selskapet ifølge planen vil ta en endelig beslutning om hvor den store batterifabrikken skal ligge rundt årsskiftet.

Les også
Nå drar det seg til i kampen om å få milliardfabrikken