Fortsetter å stige: Tallene for nye smittetilfeller av korona på Sørlandet fortsetter å stige, mest i Kristiansand. Foto: Arkivfoto

Så mange ble smittet av korona på Agder det siste døgnet

Koronasmitten fortsetter å spre seg på Sørlandet. Verst er situasjonen i Kristiansand.

Koronasmitten har fortsatt ikke stoppet med å spre seg på Sørlandet, og i løpet av bare mandag ble det registrert 35 nye smittede på Agder, ifølge fvn.no, som har hentet tallene sine fra Meldingssystem for smittsomme sykdommer (MSIS) ved Folkehelseinstituttet (FHI).

Verst er situasjonen i Kristiansand der 28 av de 35 nye tilfellene befinner seg. De som er smittet er både barn og voksne, men ingen av dem er over 70 år.

Det nest høyeste

Ifølge avisen er 28 smittetilfeller på ett døgn det nest høyeste som har vært registrert i Kristiansand i løpet av denne pandemien. Rekorden ble satt 19. februar. Da fikk kommunen 35 nye smittetilfeller.

Så langt i februar har det vært registrert 409 smittetilfeller på Agder. Dette gir et gjennomsnitt på 18,59 smittede per døgn. De skriver også at månedsrekorden på 423 vil ryke om bare noen få dager.

Siste tilfellet i Grimstad søndag

Ifølge Grimstad kommunes egen statistikk, som er oppdatert klokka 15.50 mandag, var det siste tilfellet av koronasmitte i Grimstad søndag da en mann mellom 30 og 39 år fikk påvist dette. Her var det ukjent smittevei.

Antall smittede: Slik ser tallene for Grimstad ut per mandag 22. februar klokka 15.50. Foto: Skjermdump: Grimstad kommune

Ellers ser tallene for Grimstad slik ut:

Personer i isolasjon: 5

Personer i karantene: 69

Personer i innreisekarantene: 68

Påviste tilfeller siden mars 2020: 68

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Antall døde: 0

Påbegynte vaksinerte: 1.240

Ferdig vaksinerte: 344

Antall registrerte for vaksine: 6.617