Lysglimt: Natt til søndag skal det ha vært mange lysglimt på himmelen over hele Sørlandet og Sør-Norge. Foto: Arkivfoto

Så du også noe lysglimt på himmelen i natt?

Både Agder politidistrikt og Hovedredningssentralen for Sør-Norge fikk inn mange meldinger om noen uforklarlige lysglimt på himmelen natt til søndag.

Det var rundt klokka 01.00 natt til søndag at politiet i Agder fikk en rekke meldinger om observasjoner av lysglimt på himmelen. Politiet skriver at dette ble oppfattet som nødraketter, og at Hovedredningssentralen derfor ble varslet. Politiet skrev selv at dette sannsynligvis var meteorittregn. Politiet forteller også at de fikk i hvert fall to meldinger om dette også fra Grimstad.

– Intens rødfarge som skifter farge

Men de var ikke de eneste som meldte om dette natt til søndag. Også Hovedredningssentralen selv skriver at de mottar svært mange meldinger om lysglimt fra hele distriktet.

– Flere observasjoner melder intens rødfarge som blir lysere og skifter til hvit før det oppløser, skriver de.

Også de mistenker at dette kan være meteorittregn.

Over hele Sør-Norge

Under meldingen til HRS Sør-Norge går det fram at det ikke bare var på Sørlandet dette ble sett, men over store deler av Sør-Norge fra Jæren til Østlandet. Der er det også lagt ut en video av en bruker der man kan se et voldsomt lys på himmelen og en lys strek som strekker seg over himmelen før den dør ut.

Så du dette over Grimstad, eller tok du video av dette? Fortell gjerne Adressa om dette og sende gjerne video.