Ansamling: Det var her ute på Hasseltangen at politiet måtte rykke ut fredag kveld etter melding om en stor ansamling av ungdommer her. Foto: Arkivfoto

Rykket ut til Hasseltangen etter melding om stor ansamling av ungdom

Politiet i Agder har som vanlig hatt litt av hvert å henge fingrene i natt til lørdag. Dette er hva de har gjort.

Fredag kveld reiste de blant annet ut til Hasseltangen etter at de hadde fått melding om at det skulle være en stor ansamling av ungdommer der. Politiet sendte derfor ut en patrulje til friluftsområdet.

Etter en stund kunne politiet oppdatere meldingen på Twitter og skrive at det var mellom 50 og 100 ungdom/ unge voksne der.

– God stemning, lite beruselse. Vi forlater stedet, skriver Agder politidistrikt på Twitter.

Ellers har det vært litt av hvert å stelle med for lovens lange arm. UP var for eksempel på plass på Tveideveien i Birkenes der de avviklet trafikkontroll. Her ble to bøtelagt for å ha kjørt for fort, og høyeste hastighet målt til 78 km/t i 60-sonen.

En time senere på natten, klokka 00.41, fikk politiet melding om en trafikkulykke på Songdalsvegen i Kristiansand. Her skulle en motorsykkel ha kjørt ut av veien.

– Fører er bevisst, nødetatene er på vei, lød første melding på fra politiet.

Deretter oppdaterte de med at føreren var kjørt til sykehus i ambulanse med uvisst skadeomfang.

Bare tre kvarter senere, klokka 01.26, måtte nødetatene rykke ut igjen etter melding om en ny trafikkulykke. Denne gangen var det et enslig kjøretøy som hadde kjørt av veien i Lindesnes. Også her ble fører kjørt til sykehus for en sjekk med ukjent skadeomfang.

Klokka 02.30 anmeldes en bilfører i Kristiansand for kjøring i påvirket tilstand. Her blir det også førerkortbeslag, skriver politiet på Twitter.

Politibåten var også ute på to forskjellige steder i Agder i løpet av natt til lørdag, og fikk fangst på begge steder. Først var de i Arendal der de kontrollerte 30 båtførere. Her ble resultatet at seks båtførere ble bøtelagt for å ha kjørt for fort. Én ble også anmeldt for å ha kjørt i påvirket tilstand.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Det andre steder politibåten var i natt var i Kristiansand og Lillesand. Her ble til sammen 12 båtførere kontrollert. Her ble resultatet at én båtfører ble anmeldt for kjøring i påvirket tilstand. Dette forholdet fant sted i Lillesand.

Men det var ikke bare til vanns politiet kontrollerte fart natt til lørdag. UP holdt også en fartskontroll ved Steinsåstunnelen på E18 i Lillesand. Her ble resultatet at fem førere fikk forelegg for å ha kjørt for fort. Det var også ett førerkort som røk etter at fører ble målt til å ha kjørt i 144 km/t i 100-sonen.

Litt senere på natta anmeldte også politiet to nye bilførere for kjøring i påvirket tilstand. Det første forholdet fant sted klokka 02.40 i Lillesand, mens det andre forholdet fant sted i Lindesnes klokka 02.33.

Klokka fire fikk politiet melding om innbrudd i en bedrift i Lindesnes.

– Uvisst om noe er borttatt, politiet har vært på stedet og foretatt åstedsundersøkelse, skriver Agder politidistrikt på Twitter.

I det det nærmer seg morgenkvisten melder også Agder-politiet at de har mottatt mange klager fra hele Agder om festbråk, høy musikk og ordensforstyrrelser.

– Vi har dessverre ikke hatt kapasitet til å rykke ut på alt. Det har ikke vært noen alvorlige hendelser, skriver de.