Besøk: Kjell Ingolf Ropstad besøkte Grimstad i valgkampen. Her med Kjetil Glimsdal på rådhuset. I etterkant har det stormet rundt KrF-profilen. Foto: Anna Torp Kvasjord

Ropstad beklager plan for å slippe skatt på pendlerboligen

KrF-lederen beklager at han oppga feil informasjon for å slippe unna 175.000 kroner i skatt.

Før valget stormet det rundt Kjell Ingolf Ropstad og KrF. Politikeren hadde nemlig over et tiår oppgitt å bo på gutterommet hjemme på Evje for å kunne sikre seg gratis pendlerbolig i hovedstaden, selv om han slett ikke bodde hjemme.

Fredag morgen avslører Aftenposten at Ropstad dessuten la en plan for hvordan han kunne slippe skatt på denne pendlerboligen.

Les også
Nedtur for KrF: Ville støttet et annet retningsvalg i dag

Skulle betalt 175.000

Avisen skriver at Ropstads foreldre desember 2020 skulle sende ham en regning for faste utgifter på barndomshjemmet for 2020. Regningen skulle han betale for å dokumentere for skattemyndighetene at han hadde utgifter til egen bolig. I november rapporterte han derfor at han hadde utgifter til egen bolig.

Ropstad betalte imidlertid aldri en krone. Det gjorde at KrF-lederen unngikk å betale skatt av fordelen av en statsrådsbolig med verdi på 450.000 kroner. Han skulle ha betalt 175.000 kroner i skatt, skriver Aftenposten.

Ropstad sier nå at han vil betale tilbake det han skylder.

– Jeg gjorde en dårlig vurdering i 2020. Det vil jeg beklage, sier han til Aftenposten.