Grimstad: Dronefoto av sentrum tatt 13 april 2021. Foto: Baard Larsen/Homdal & Larsen AS

Rekordsmitte i Norge siste døgn - mange også i Grimstad

Aldri før har det blitt registrert så mange smittetilfeller på ett døgn i landet, som fredag. Også i Grimstad er det smitte. Her er tallet 42.

Det vil si. Ifølge statistikken som Verdens Gang har på sine nettsider, så ble det rapportert inn 43 smittetilfeller i Grimstad i løpet av fredagen. VGs talloversikt bruker smittetall fra FHI, som plasserer de smittede etter hvor de er folkeregistrert.

– Det ble meldt inn 42 nye smittetilfeller i Grimstad. Av disse er det kjent smittevei på 36, og ukjent smittevei på de siste seks, forteller kommunikasjonssjef Petter N. Toldnæs i Grimstad kommune klokken 09.08 lørdag.

– Av de smittede er 13 personer mellom null og ni år, mens seks personer er mellom ti og 19 år. De siste 23 er mellom 20 og 64 år. Vi har ingen smittede over 65 år, legger han til.

Når det gjelder hvor smittetilfellene har oppstått, er det fire som går i barnehage som er smittet, og ni på barneskole. Videre går tre smittede på ungdomsskole eller videregående skole, men en er student.

Det skal per fredag vært totalt 496.312 personer i Norge som har vært eller er koronasmittet, der 12.360 av tilfellene kom siste døgnet.