Litt av hvert: Politiet har hatt litt av hvert å jobbe med natt til søndag. Foto: Anna Torp Kvasjord

Politiloggen: Skadeverk i sentrum, ulovlig kjøring og rullende diskotek

Ordensforstyrrelser, særlig fra russen, har preget natt til 2. mai. Men politiet har også hatt andre hendelser å hanskes med natt til søndag.

Adressa har allerede skrevet om russeuhellet i Østerhus, og vi har også meldt om det døde rådyret som ble påkjørt ved Grimstadporten.

Les også
Rådyr smell på E18
Les også
Russejente skadd i ulykke med russebil

Politiets operasjonssentral opplyser i morgentimene søndag at de også har stanset en person i nærheten av Levermyr i halv firetiden natt til søndag. Vedkommende kjørte bil uten førerkort, noe vedkommende erkjente. Personen måtte gå videre etter sitt møte med politiet.

Politiet fikk også inn en melding om skadeverk i sentrum i natt.

– Det er noen som har knust en rute i en bolig. Vi mistenker ikke at noen har vært inne i huset og tatt noe, for vitner har sett flere personer løpe fra stedet, men de klarte ikke å fange dem. Vi har prøvd å få kontakt med eier av stedet, uten å lykkes foreløpig, sier operasjonsleder Vidar Arnesen ved Agder politidistrikts politiets operasjonssentral.

Han sier at natten her i Agder hovedsakelig har vært preget av ordensforstyrrelser.

– Det har vært mye ordensforstyrrelser, noe russen har vært en god bidragsyter til. Det har jo dere i Grimstad erfart oppe ved McDonalds for eksempel. Russen flytter på seg, og når de gjør det kommer det klager fra andre steder. Det blir litt til at vi gjeter dem rundt, og i natt har det særlig vært tilfelle i Arendal og i Kristiansand, selv om det har vært mindre styr med russen øst i distriktet natt til søndag kontra forrige natt, sier Arnesen.

– Reiser russen mye rundt, eller holder de seg i sin egen kommune?

– Mitt inntrykk er at Lillesand-russen fort trekker østover eller vestover for å møte medsammensvorne. Jeg har ikke noe belegg for å si at Grimstad-russen reiser lenger vestover, men det er fine veier, de er mobile, så det er ikke utenkelig, sier han.

Arnesen sier at de hovedsakelig prater om smittevern med russen de møter, og minner dem om å holde avstand til hverandre.

– Og så ber vi dem dempe musikken, men så fort vi er vekk så er det jo noen som skrur opp lyden igjen. De er et rullende diskotek, sier han.

Artikkelen fortsetter under annonsen.