Stopp. En bilfører ble tatt i Grimstad fredag kveld, mistenkt for kjøring i påvirket tilstand. Bildet er tatt under en tidligere UP-kontroll i Arendalsveien. Foto: Baard Larsen

Politiloggen: Ruskjøring og en del varierte oppdrag

Fredag kveld og natt til lørdag har gitt mange henvendelser til Agder politidistrikts operasjonssentral. De fleste oppdragene er løst, mens ett ble videresendt.

Fredag kveld kunne operasjonsleder Miriam Stausland ved Agder politidistrikts operasjonssentral melde om at en bilfører var stoppet i Grimstad. Her var det mistanke om at ikke alt var i orden.

– Grimstad kl. 1800: Politiet anmelder en bilfører for kjøring i påvirket tilstand, lyder den korte meldingen som kom ut 18.10 på Twitter. Alder, kjønn og hvor dette var i Grimstad, er ikke opplyst.

I 20-tiden fredag fikk Adressa tips om at en svane, som muligens var skadet i form av brukket vinge, lå på veibanen nær Vik. Det skulle vise seg å være i enden av Fjæreveien, ved avkjøringen til Spedalen. Fugler er derimot ikke hverken politiets eller kommunens viltettersøksgruppes bord, men personer på stedet skal ha blitt bedt om å ringe veterinærvakta til Mattilsynet.

Svanedrama: En svane med mulig brukket vinge, som denne med samme typen skade i Grooseveien april 2020, ble meldt om fra Vikområdet fredag kveld. Foto: Baard Larsen

Rett før midnatt var det operasjonsleder Lars Hyberg som overtok styringen av operasjonssentralen til Agder politidistrikt. I løpet av natten har det blitt tvitret om et par mindre oppdrag, men ingen store saker. Eller lokale.

– Ingenting å melde om fra Grimstad i løpet av natten? Ikke engang et påkjørt rådyr?

– Det har vært nok en natt som var veldig stille. Jeg har meldt om det som er å melde om. Jeg kan jo ikke akkurat trylle fram noe i Grimstad heller, humrer operasjonsleder Hyberg til svar klokken 6.58 lørdag morgen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Noe småplukk har det vært, men ikke mye. Det blir spennende å se om natt til søndag blir like rolig, legger operasjonslederen til.