Sjekk: Det er ikke første gang i år at UP har kontroll i mørket på Arendalsveien. Dette bildet er tatt for seks måneder siden under en annen kontroll på Biesletta. Foto: Baard Larsen

Politiloggen: Mistet lappen på Biesletta - jakt på ATV

Agder politidistrikt har hatt noen få oppdrag å melde om torsdag kveld og natt til fredag. En leteaksjon i Søgne har tatt mye ressurser siden torsdag.

Torsdag ettermiddag meldte operasjonsleder ved Agder politidistrikt, politioverbetjent Hans Waage, som var operasjonsleder fram mot 23-tiden, at det var iverksatt en større leteaksjon i Søgne. Dette i forbindelse med at en mann var savnet, med siste sikre observasjon rundt 12. oktober.

Mannskaper fra blant annet Røde Kors Hjelpekorps har siden kvelden og natten vært i sving i søk etter den savnede. Dette har naturligvis gjort at operasjonssentralen ved Agder politidistrikt har hatt en del å gjøre opp mot støttefunksjoner til leteaksjonsledelsen.

UP-kontroll

Men operasjonsleder Waage kunne sent torsdag kveld melde om en trafikkontroll på Biesletta. Det vil si, det kom to meldinger, men den første var omkring ett beslag. Og den andre en sluttrapport.

– Ja. Det stemmer at det først kom ut en tweet rundt halv ti om at UP hadde stanset bilfører for fartsovertredelse på Biesletta. Førerkortet ble der midlertidig beslaglagt grunnet for mange prikker, sier overbetjent Waage til Adressa klokken 22.54 torsdag.

– Meldingen som nettopp ble sendt ut nå, er en oppsummering for hele kontrollen til UP. Det landet på ett beslag grunnet prikker etter fartsovertredelse, og to forenklede forelegg. Vi sendte først ut en om beslaget, og så totalen, legger operasjonslederen til.

Kontrollen til UP var i retning Grimstad på fv. 420, og skal etter hva Adressa erfarer, ha startet rundt klokken 21. Så etter under to timer var det bare tre fartsovertredelser, men en som ga førerkortbeslag.

Veldig stille

Natt til fredag har operasjonsleder Øyvind Hægeland ved Agder politidistrikts operasjonssentral, som overtok som operasjonsleder etter Waage, meldt om ett oppdrag for politiet gjennom natten.

Klokken 2.22 kunne Hægeland berette at det i Holum i Lindesnes hadde skjedd litt. Politiet ble oppmerksom på en mistenkelig ATV av oppmerksom innringer. Politipatruljen som ble dirigert til stedet, får tak i firehjulingen og pågriper to personer i nærheten. De kan knyttes til et innbrudd hvor en ATV og andre gjenstander er stjålet. De mistenkes også for kjøring i påvirket tilstand. Ettersom de to er pågrepet, får de automatisk status som siktet i saken.

– Ut over dette hadde vi melding om branntilløp i en bolig i Arendal i natt, men her var det snakk om en veldig liten hendelsen. Som jeg valgte å ikke bruke tid på å tvitre om i natt. Nå må jeg haste videre, sier operasjonsleder Øyvind Hægeland klokken 7 fredag morgen da Adressa tar kontakt om det ikke har vært noe mer å melde fra natten.

Det er overleveringsmøte mellom påtroppende og avtroppende operasjonsleder, og leteaksjonen etter mannen i Søgne-området skal koordineres videre.