Oppskytning: Noen sendte opp fyrverkeri i området rundt Have, nær Stru Bru og Nidelven, natt til søndag. Politipatrulje ble dirigert til stedet, men fikk napp. Bildet er tatt i en annen sammenheng. Foto: Baard Larsen

Unggutt erkjente sine synder med fyrverkeri

Natt til søndag har det vært mer hektisk for politiet i Grimstad, enn på lang tid. Her er noen av oppdragene for politiet i løpet av natten.

Rett før midnatt, klokken 23.58, fikk politiet inn melding om beruset mann som røsker i dører i Gamle Kirkevei. Melder vet ikke hvem dette er.

– Politiet på stedet. Patruljen kjører en meget beruset kar hjem til sin riktige adresse, opplyser operasjonsleder Lars Hyberg ved Agder politidistrikts operasjonssentral, klokken 00.23.

Kort tid etter, klokken 00.36, var det enda mer liv og røre, da noe mer nordøst i kommunen, nær grensen til Rygene og Arendal.

– Melding om noen som skyter opp fyrverkeri i området Have. Har vekket små barn som sover. Politipatrulje er på stedet. De har funnet noe fyrverkeri som de tar med seg. Ingen personer som blir anmeldt, men patruljen har hatt en prat med noen aktuelle kandidater, kan operasjonsleder Hyberg melde klokken 01.01 natt til søndag.

Operasjonsleder Tom Einar Gausdal kan klokken 13.53 søndag, legge til at en yngre gutt som patruljen var i kontakt med, erkjente sine synder. Resten av hans fyrverkeri ble beslaglagt. Ut over dette ble det ingen reaksjoner denne gang mot synderen, som hadde lagt seg helt flat for patruljen.