Hentet: En mann ble bortvist fra sentrum i natt, men kom tilbake. Dermed ble han fraktet inn til arresten i Arendal. Her politiet i Storgaten under et annet oppdrag. Foto: Baard Larsen

Politiloggen: Full fest under fullmånen i natt

Gjennom natten har det vært nok av oppdrag knyttet til fulle personer på byen. Både i Grimstad og Agder ellers. Kanskje er det fullmånens skyld?

Det er operasjonsleder Tom Einar Gaustad ved Agder politidistrikts operasjonssentral som gjennom natten har styrt patruljene i distriktet. Gaustad har kun hatt ett oppdrag å melde om fra Grimstad.

Les også
Over 20 kjøretøy i Arresten P-hus utsatt for skadeverk

– Klokken 0.55 i sentrum ble en mann innbrakt til arresten for å ikke ha etterkommet pålegg, samt nektet å oppgi personalia, kan operasjonslederen melde om fra natten hva angår Grimstad.

Årsaken til at mannen ble tatt med til arrest, var at vedkommende i utgangspunktet var blitt bortvist fra sentrum. Mannen kom derimot tilbake, og ble påtruffet av politiet på nytt. Da var det rett til overnatting ved politihuset i Arendal.

Ut over dette har det vært mange meldinger fra Arendal og Kristiansand i politiloggen. Grimstad er eneste sted med oppdrag meldt via Twitter i natt, utenom de to byene.

Her er de øvrige oppdragene fra fredag kveld, og natt til lørdag. De to første oppdragene ble tvitret av operasjonsleder Lars Hyberg før han gikk av vakt i 23-tiden. Resten er meldt om via twitter under operasjonsleder Tom Einar Gausdals vakt:

Byfjorden (Kristiansand), kl. 21.51: Flere meldinger inn til politiet om observasjon av nødrakett i Byfjorden. De fleste beskriver observasjonen som i nærheten av Odderøya/Byfjorden. HRS varslet. Brannbåt og redningsskøyta kjører ut. (HRS melder rett før midnatt at søk avsluttes, uten funn.)

Kristiansand, kl. 22.02: Melding fra spisested i sentrum om seks personer som nekter å betale for seg. Flere stikker fra stedet når politiet kommer. Kontroll på to av de. Bortvises fra sentrum resten av natten.

Kristiansand, Kvadraturen, kl 0.30: Mann pågrepet og satt i arrest for forulemping og trusler mot offentlig tjenestemann.

Arendal, Pollen, kl 0.45: Mann bortvist fra sentrum frem til 0800, etter å ha laget bråk på et utested.

Kristiansand, Kvadraturen, kl 0100: Mann pågrepet etter å ha slått til en dørvakt på utested. Blir også anmeldt for forulemping og trusler mot politiet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Kristiansand, Kvadraturen, kl 01.40: Person pågrepet og innsatt i arrest etter tyveri fra restaurant. Gjenstand gjenfunnet og tilbakelevert fornærmede.

Kristiansand, Kvadraturen, kl 02.15: Mann bortvist fra sentrum frem til 0800 etter å ha laget bråk på utested.

Arendal, Pollen. Mann bortvist frem til 08.00. Forstyrret ro og orden ved høylytt roping og skriking.

Kristiansand, Kvadraturen, kl 0235. Mann bortvist fra sentrum frem til 0800. Oppført seg ufint og kranglet med andre.

Arendal, Sentrum, kl 0225. Mann pågrepet for vold mot politiet og innsatt i arrest. Satte seg opp i forbindelse med at politiet skilte parter som slåss på en restaurant.

PS: Når det er fullmåne, pleier politiet å få flere meldinger om bråk og uro, enn normalt. Om dette har noen sammenheng, tør derimot ikke operasjonssentralen å spå. DS.