Sjekket ut: Redningsskøyta ble sendt avgårde for å sjekke en drivende båt i Skagerrak. Her avbildet i en annen forbindelse. Foto: Arkiv

Flere klager på russestøy, og båt funnet drivende

Selv om vi skriver 2. juni, har ikke russen lagt feiringen på hylla. For i løpet av natten rullet de på nytt.

Gjennom natten har det kommet inn flere meldinger til politiet om støy, hyling og skriking. Det startet i Kristiansand rundt midnatt, før meldingene forflyttet seg østover.

Etter hvert endte det opp med at politipatruljen som ble dirigert til oppdragene, bortviste ungdommene fra stedet.

Russ

– Nå har jeg gått gjennom loggen, og det ser ut til å være russ som har vært på farten. Det er snakk om ungdommer i alderen 18–19 år, forteller operasjonsleder Audun Eide ved Agder politidistrikts operasjonssentral rett over klokken 7.

– Kristiansand, Bystranda. Gjentatte klager på støy fra ungdom rundt midnatt. Politiet har vært på stedet flere ganger og roet ned festlighetene. Ungdommen har stort sett avsluttet og dratt fra stedet når politiet har kommet, lyder nattens første melding fra Eide.

Ute: I Arendal rullet russen i løpet av natten, noe det ble klager ut av. Her fra et trafikkuhell russen var involvert i ute i Østerhus, i starten av mai 2021. Foto: Baard Larsen

Fest ved skole

Kort tid etter, klokken 00.12, kom det inn melding fra Arendal som var en klage på støy/musikk ved Moltemyr skole.

Patruljen til stedet og ungdommen skjønner at det ikke er en egnet plass for høylytt aktivitet på denne tiden av døgnet og avslutter, melder operasjonsleder etter hvert.

Fortsatte

Men russen rullet bare videre, og et par timer senere kom det fra området ved Sam Eyde videregående skole klage på støy/ hyling og skriking.

Politipatruljen er da i kontakt med samme gjeng som var på Moltemyr skole kl. 00.12. Politiet bortviser de fra området, oppsummerer Eide.

Observerte båt

Hovedredningssentralen Sør-Norge (HRS) kunne klokken 22.46 tirsdag kveld, melde om at det i Skagerrak var oberverte en drivende båt, fra lasteskip. Dykkerflagget var oppe og påhengsmotoren nede.

– Vi sendte redningsskøyta Inge Steensland ut fra Arendal ut for å sjekke. Viser seg at dette er en dansk båt som har drevet siden 21. mai. Da dykkerne kom opp, var båten borte, informerer Hovedredningssentralen Danmark, opplyser HRS.