Travelt: Politiet har hatt en travel natt til 1. mai. Foto: Arkivfoto

Politiloggen Agder: Førerkortbeslag og russ på biltaket under kjøring

Politiet har hatt en travel natt, med mye bråk rundt omkring.

Klokken halv fire natt til lørdag meldte politiet om at de har hatt mye å gjøre denne natten.

– Agder-politiet har i løpet av natten måtte rykke ut til mange meldinger om støy og bråk i hele distriktet, skriver de.

Allerede klokken ti fredag kveld skrev de at de hadde mye å gjøre.

– Politiet har gjennom kvelden mottatt en rekke meldinger om ungdomsfester og ansamlinger rundt forbi i det meste av Agder. Politiet rykker ut på de vi har kapasitet til med hovedfokus på smittevern - det har vist seg at det å holde avstand ikke alltid er så enkelt, skrev de.

Som Adressa har skrevet om i en egen sak har blant annet russen ført til at politiet har hatt nok å henge fingrene i.

Les også
Full fest – russ hentet av ambulansen

Blant annet stanset politiet en russebuss på E18 ved Nedenes, der det befant seg flere personer på taket under kjøring. Bussen skal ha vært lokal.

– Politiet innhentet ytterligere opplysninger på stedet - det hele endte med en muntlig advarsel til sjåføren, skriver politiet.

Men politiet har også hatt andre oppdrag. En bilfører mistet blant annet førerkortet og ble anmeldt etter å ha blitt mål til 144 kimlometer i timen på E18 sent fredag kveld. Den hendelsen fant sted her i Grimstad.

UP hadde også fartskontroll på E18 ved Trolldalen fredag kveld. Klokken halv ti meldte politiet om at fire bilførere fikk forenklede forelegg, høyeste hastighet ble målt til 139 km/t.