Ufin: Flere personer ble av politiet i Agder i natt bortvist fra byen. I Grimstad var en mann ufin mot en vekter, og fikk marsjordre av politiet. Bildet er tatt i en annen forbindelse. Foto: Baard Larsen

Politiet: Noen foreldre som kan ta seg en tur ut?

Nok en kveld og natt med hektisk aktivitet for politiet i Agder. Selv om nettene er lange, og kalde, er det mye folk på byen.

Det var lite som skjedde før midnatt, i det operasjonsleder Lars Hyberg styrte patruljene til Agder politidistrikt. Men han kom i forbindelse med et oppdrag i vest, med et hjertesukk på Twitter.

– Nodeland kl. 21.37: Flere meldinger om ungdommer som skyter fyrverkeri i området Nodeland. Politiet har vært der to ganger, men de gir seg ikke. Noen foreldre som kan ta seg en tur ut?, skrev Hyberg i en tweet.

Redningsaksjon

Da Adressa snakket med operasjonslederen tidligere på kvelden, var tilbakemeldingen at det eneste som fram til 18.30-tiden hadde skjedd i Grimstad, var et oppdrag der politiet måtte bistå helsevesenet.

I 20-tiden lørdag kveld meldte Hovedredningssentralen Sør-Norge om en redningsaksjon vest i Agder. Ettersom det var HRS som styrte aksjonen, ble ikke denne tvitret om av operasjonsleder Lars Hyberg ved Agder politidistrikts operajonssentral.

– Agder/Fedafjorden. HRS mottar melding via @kystradio_sor. Mayday-melding fra person i båt. HRS koordinerer. Redningshelikopter Sola og flere fartøy er på vei, lyder meldingen på Twitter fra HRS klokken 20.41.

Ti minutter senere melder de om at brannbåten fra Flekkefjord har nå lokalisert vedkommende. Han skal ha vært alene i båten og klart å komme seg på land før båten sank.

– Personen er på vei inn til land med brannbåten. Bekrefter å ha vært alene, avsluttes loggen med klokken 21.12 lørdag.

Mye utelivsbråk

Fram til 23-tiden ble det ikke meldt om noen politioppdrag i Grimstad. Men operasjonsleder Lars Hyberg ved Agder politidistrikt meldte jevnlig om hendelser i Kristiansand. Og ett i Gjerstad.

Her gikk det på ungdommer som ikke oppførte seg greit, mann som var utagerende og gjorde skadeverk på biler, samt en kar som ble bortvist fra et privat konsertarrangement i Gjerstad etter å ha forsøkt å slå til en vakt på stedet.

Før midnatt var det også blitt bortvist flere personer fra sentrum av Kristiansand. Både en mann og en kvinne fikk beskjed om å holde seg borte fra byen fram til 8.00 søndag morgen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Klokken 0.49 meldte ellers operasjonsleder Tom Einar Gausdal ved Agder politidistrikts operasjonsentral at klokken 23.45 ble en mann anmeldt for drikking på offentlig sted. Forholdet fant sted i Grimstad sentrum.

Bortvist

Det ble ellers gjennom natten veldig mange meldinger om folk som ble bortvist fra byene, der de aller fleste etterkom pålegget. Meldinger om dette kom fra Arendal, Grimstad, Kristiansand og Mandal. Et par personer dukket opp igjen senere, og ble dermed innbrakt til arresten.

Mest alvorlige meldingen politiet kom med i natt, var om røykutvikling og mulig brann i Risør. Nødetatene rykker klokken 3.50 ut på melding om røykutvikling/brann. En person skulle ifølge meldingen ha fått litt røyk i seg, men var våken og bevisst. Det skulle vise seg at matlaging på natten var årsaken til røykutviklingen, som gjorde at to personer ble sjekket av helse etter å ha pustet inn noe røyk. Dermed ble det opprettet sak av politiet.

– Den siste meldingen jeg har fra Grimstad, er fra klokken 0.50 i sentrum. En mann ble da bortvist fra sentrum frem til 8.00 etter å ha kranglet med en vekter. Ellers har det vært noe bistand til helse. I sum har det ikke skjedd så mye i ditt distrikt, konkluderer operasjonsleder Tom Einar Gausdal når Adressa tok kontakt klokken 07.00 søndag.